Severdigheter i Barcelona

18 topp severdigheter og attraksjoner i Barcelona

Severdigheter og attraksjoner i Barcelona. Storbyen Barcelona har mye å by på, bare arkitekturen er nok til å gjøre Barcelona til en av Europas mest interessante steder. I Barcelona finnes et unikt uteliv, et vell av museer og gastronomi i verdensklasse, og severdigheter, attraksjoner og opplevelser på rekke og rad. Barcelona kan også skryte av store kunstnere som Gaudí, Dalí, Barceló og Miró.


Les også severdigheter i Spania og Spanias største turistattraksjoner

De beste 18 attraksjoner og severdigheter i Barcelona

Det er mye å oppleve i storbyen Barcelona i Spania. Det mest obligatoriske er å få med seg Antoni Gaudis fantastiske byggverk slik som La Sagrada Familia, og ikke minst den unike parken Parc Guëll. De kunstinteresserte bør absolutt besøke Picasso-museet, og for mange vil det største være å oppleve Camp Nou å se FC Barcelona spille kamp sammen med 100 000 fotballsupportere. Her tar vi for oss de viktigste 18 severdighetene og attraksjoner i Barcelona.

#1 La Rambla i Barcelona en severdighet

La Rambla i Barcelona
La Rambla er selve hjertet av Barcelona og er kjent verden over. Ingen besøker Barcelona uten å ha vært på La Rambla, avenyen som yrer av liv blant aviskiosker, blomsterhandlere, tegnere, malere og performance artister. Avenyen er setting for gateteater og diverse enmannsshow, og spanjoler som turister bivåner begivenheten i flokk. Uansett ferdighet vekker artistene fryd som belønnes med applaus og klingene mynt.

Kontaktinformasjon La Rambla
Adresse: La Rambla, Barcelona
Internet: La Rambla

#2 Opplev flotte markeder i Barcelona

Severdigheter markeder i Barcelona
Fersk mat, antikke møbler og duftende blomster. Den katalanske storbyen har over 40 markeder i (nesten) alle slag. Du har ikke virkelig opplevd Barcelona før du vandrer langs salgsbodene på et av byens markeder og lar deg rive med av alle luktene, det fargerike fruktutvalget og spenningen ved å prute deg frem til rett pris på et av byens loppemarkeder. Se oversikt over de beste markedene i Barcelona#3 Picasso og gamlebyen i Barcelona

Picasso Museet i Barcelona
Den gamle delen av Barcelona i Spania består av tre bydeler: ”Barrio Gotico” (den gotiske delen), Raval og Rivera som begge utgjør den bohemiske delen. Her er smalesmug hvor både kunstnere og musikere sørger for god stemning. I ”Barrio Gotico” finner man bl.a. Picasso-museet, som utgjør ett av de tre museene i Picasso-triangelet. De andre to finnes i Paris og Málaga. Picasso-museet i Barcelona tilbyr guidet omvisning på fire forskjellige språk: katalansk, spansk, fransk og engelsk. Picasso-museet («Museu Picasso») er en svært populær turistattraksjon i Barcelona, og inneholder en stor samling av Picassos viktigste malerier. Pablo Picasso (1881 – 1973) er en av historiens mest kjente kunstnere, og bodde i Barcelona fra han var 14 år gammel. Museet åpnet for publikum i 1963, og her kan man bl.a. se malerier, skisser, familieportretter mm.

Kontaktinformasjon Picasso Museet
Åpningstider: Tirsdag – søndag kl. 10.00 – 20.00. Mandager stengt.
Adresse: Carrer de Montcada 15 – 23, Barcelona
Internet: www.museupicasso.bcn.cat

#4 Uteliv i Barcelona

Uteliv i Barcelona
Som en av Spanias største byer tilbyr Barcelona et fantastisk uteliv. Nattelivet er stort sett konsentrert i området ved ”Puerto Olímpico” (den olympiske havnen) der man finner diskotek, nattklubber, barer, restauranter m.m. Går man helt ned til enden av La Rambla, ligger ”Puerto Olímipico” til venstre. Havneområdet som ligger rett nedenfor La Rambla heter ”Port Vell” (den gamle havnen). Her finnes et godt utvalg av spanske restauranter i alle prisklasser med typisk spansk mat, sjømat, paella osv. Og glem ikke desserten ”Crema Catalana”, en karamellpudding typisk for regionen.

#5 La Sagrada Familia

La Sagrada Familia i Barcelona
La Sagrada Familia er desidert Barcelonas største attraksjon. Basilikaen ble tegnet av arkitekten Antoni Gaudí, som ble utnevnt til prosjektleder når byggingen startet i 1882. La Sagrada Familia ble hans livsverk helt til han en dag i 1926 ble påkjørt og drept av trikken på vei til jobb. Arbeidet fortsatte etter hans død og er ennå ikke ferdig. Konstruksjonen av basilikaen pågår fortsatt etter Gaudís skisser. Åtte av de fremtidige tolv klokketårnene på omlag 100 meter er reist, hver og en dedikert til de tolv disipler. I sentrum av basilikaen er det planlagt en 170 meter høy senterdom til ære for Jesus Kristus, et 125 meter høyt tårn til ære for jomfru Maria samt tårn til ære for de fire evangelistene.

La Sagrada Familia er stipulert ferdig i 2050. I basilikaens underetasje finnes ”Museo del Temple Expiatori de La Sagrada Familia”. Her kan man se Gaudís personlige gjenstander, prosjektets historie, hans arbeidsværelse og hans siste hvilested. Kisten kan ses gjennom et utstillingsvindu innerst i museet. Den vakre og imponerende basilikaen La Sagrada Familia er Barcelonas mest berømte severdighet, og et landemerke for byen. Basilikaen ligger i distriktet Eixample, og ble tegnet av den verdenskjente arkitekten Antoni Gaudi. La Sagrada Familia ble påbegynt i 1882, og er fremdeles uferdig. Det antas at den skal stå ferdig i 2030. Basilikaen er spesielt rik på geometriske figurer og detaljer, og mottar omlag 1 million besøkende årlig.

Kontaktinformasjon La Sagrada Familia
Åpningstider: oktober – mars: kl. 09.00 – 18.00, april – september: kl. 09.00 – 20.00.
Adresse: Calle Mallorca 401, Barcelona
Internet: www.sagradafamilia.cat

#6 Barcelona Zoo

Barcelona Zoo i Barcelona
Den verdenskjente gorillaen Copito de Nieve (Snøfnugg) har en sentral plass i Barcelona Zoo. Copito de Nieve var den aller første albino-gorilla verden hadde sett. Han ble født i Equatorial Guinea i Sentral-Afrika i 1963, og kom til Barcelona Zoo i 1966. I løpet av sine nesten 40 år i den zoologiske hagen rakk Copito de Nieve å få hele 21 etterkommere, ingen av dem albinoer. Flere av hans barn og barnebarn lever i dag i Barcelona Zoo. Selv døde Copito de Nieve av hudkreft i 2003, 40 år gammel. Parken har mer enn gorillaer å by på. Her finnes dyr fra alle verdenshjørner som dvergnesehorn, Rothschild-sjiraffer og mye mer. Delfinshowet er også verdt å få med seg. Ellers har parken restauranter, picnicområder og souvernirbutikker.

Kontaktinformasjon Barcelona Zoo
Adresse: Parc de la Ciutadella, 08003 Barcelona, Spania
Internet: www.zoobarcelona.cat

#7 Miró Museet

Miro Museet i Barcelona
Miró-museet («Fundació Joan Miró») hyller den berømte kunstneren Joan Miró, som ble født i Barcelona i 1983. Museet ligger på en høyde i Montjuïc, og herfra har man flott utsikt over byen. Samlingen består av malerier, skulpturer, tekstiler, grafikk og keramikk laget av Miró. I tillegg finnes en liten samling av samtidskunst laget av andre kunstnere.

Kontaktinformasjon Miró-museet
Åpningstider: Tirsdag – lørdag kl. 10.00 – 19.00, søndag kl. 10 – 13. Torsdager har museet langåpent til kl. 21.30.
Adresse: Parc de Montjuïc, Barcelona
Internet: www.fundaciomiro-bcn.org

#8 Nasjonalmuseet for katalansk kunst

Nasjonalmuseet i Barcelona
Nasjonalmuseet for katalansk kunst («Museu Nacional d’Art de Catalunya») er et populært besøksmål i Barcelona, og er spesielt kjent for sin samling av romansk kunst (fra 1000 – 1200-tallet). Denne samlingen regnes for å være en av verdens mest komplette. Museet åpnet i 1990, og har idag tilsammen over 250.000 verk.
Nasjonalmuseet ligger sørvest for Barcelona sentrum – i den flotte bygningen Palau Nacional ved Placa d’Espanya.

Kontaktinformasjon Museu Nacional d’Art de Catalunya
Åpningstider: Tirsdag – lørdag kl. 10.00 – kl. 18.00, søndag kl. 10.00 – 15.00. Mandager stengt.
Adresse: Palau Nacional, Parc de Montjuïc, Barcelona
Internet: www.mnac.cat

#9 Barcelona Akvarium

Barcelona Aquarium
Akvariet i Barcelona er et akvarium på Moll d’Espanya i Port Vell i den katalanske byen Barcelona. Barcelona Akvarium («L’aquarium Barcelona») ble åpnet i 1995, og er en turistattraksjon for hele familien. Dette er et av Europas største akvarier, og har 11.000 dyr og 450 ulike arter. Barcelona Akvarium har også en lang undersjøisk tunnel der man kan observere fisk og hai på nært hold. Stedet har også et enormt Oceanarium samt en interaktiv avdeling om den marine verden, som er både underholdende og lærerik. Akvariet ligger ved havnen i sentrum av Barcelona. Du finner Europas største akvarium i Barcelona. Du vil gå gjennom tunneler med glassvegger og få anledning til å studere alskens fisker og haier på nært hold. Akvariet ligger ved Moll d’Espanya nede ved havneområdet, bak Imax som er lett synlig.

Kontaktinformasjon Barcelona Akavarium
Åpningstider: Mandag – fredag kl. 9.30 – 21.00, søndag kl. 9.30 – 21.30. Akvariet har lengre åpningstid om sommeren.
Adresse: Moll d’Espanya dell Port Vell, Barcelona
Internet: www.aquariumbcn.com

#10 Güellparken – Parc Güell

Parc Guell i Barcelona
Güellparken er en av Barcelonas viktigste parker, og ligger på en høyde i nordlige del av byen med utsikt over hele Barcelona. Parken er bygget opp med gangveier og picnicområder, og det som kjennetegner parken er Gaudís fascinerende kunst som har blitt foreviget i mang en film og serie på spansk og internasjonal tv. Her finner vi blant annet den fargerike øglen som slynger seg i trappene ved inngangen til parken. På parkens øvre platå finner man de kjente benkene som snor seg over platået med fargerik mosaikk av keramikk. Parken er imponerende. En kan simpelthen ikke besøke Barcelona på Costa Brava uten å legge turen innom denne parken.

Parc Güell står oppført på Unescos verdensarvliste, og integrerer modernistisk arkitektur i naturen. Parken ble tegnet av den modernistiske arkitekten Antoni Gaudi, og anlagt i perioden 1900 – 1914. Güellparken ble åpnet som en offisiell park i 1922, og her kan man besøke et Gaudi-museum, spasere langs flotte stier og beundre Gaudis arkitektoniske elementer. Det finnes også vakre fontener i parken samt lekeplass og skøytebane. Det går både buss og t-bane til parken, men sistnevnte stopper med ca. 20 minutters gangavstand og kun oppoverbakker. Det anbefales å ta en taxi opp, det koster lite og går raskere.

Kontaktinformasjon Parc Güell
Åpningstider: Alle dager fra kl. 08.00 – 21.00.
Adresse: Carrer d/ Olot 1 – 13 (i distriktet Gràcia), Barcelona
Internet: www.parkguell.es

#11 Katedralen i Barcelona

Katedralen i Barcelona
Den flotte katedralen i Barcelona, som gjerne bare kalles «La Seu» – er sete for byens erkebiskop. Katedralen heter på katalansk «Catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia de Barcelona». Den er viet Barcelonas skytshelgen – Sankta Eulàlia – som ligger begravet i krypten. Katedralen ble oppført i perioden 1298 – 1420. Fasaden er i nygotisk stil, og stammer fra 1800-tallet. Barcelona katedral er 93 meter lang og 40 meter bred.

Kontaktinformasjon Katedralen i Barcelona
Åpningstider: Mandag – søndag kl. 08.00 – 19.30.
Adresse: Placa de la Seu, Barcelona
Internet: www.catedralbcn.org

#12 Torre Agbar i Barcelona

Torre Agbar i Barcelona
Torre Agbar er en forkortelse av det katalanske navnet til firmaet som eier bygningen, Aguas de Barcelona. Tårnet er en 144,44 meter høy skyskraper ved Plaça de les Glòries Catalanes i Barcelona. Den er tegnet av den franske arkitekten Jean Nouvel, og ble åpnet i juni 2005. Det var selveste kong Juan Carlos som innviet tårnet 16. september 2005. Ifølge arkitekten er formen til Torre Agbar inspirert av Montserrat- fjellene som omkranser Barcelona, og av formen på en geysir som reiser seg mot himmelen. Tårnet har glassfasade med over 4500 vindusåpninger. Om kvelden lyses den opp i blått og rødt. Torre Agbar er Barcelonas tredje høyeste bygning, etter Hotel Arts og Torre Mapfre, som begge er 154 meter høye.

Kontaktinformasjon Torre Agbar
Adresse: Av. Diagonal, 211, 08018 Barcelona, Spania
Internet: Torre Agbar

#13 Columbus Monumentet

Columbus Monumentet i Barcelona
Columbus-monumentet er et av de mest kjente landemerkene i Barcelona, og står i sørenden av gågaten La Rambla, på motsatt side av havnen. Monumentet måler totalt 60 meter i høyde, og ble oppført i forbindelse med verdensutstillingen i 1888 – til ære for Christoffer Columbus. Monumentet ble designet av Gaieta Buigas, og den 7 meter høye statuen på toppen er lagd av skulptøren Rafael Atché.

Kontaktinformasjon Columbus Monumentet
Adresse: Plaza Portal de la Pau 1, Barcelona
Internet: Columbus Monumentet

#14 Casa Milà . La Pedrera

La Pedrera i Barcelona
Milahuset heter egentlig La Pedrera og er kanskje det mest kjente verket av Gaudi, med unntak av kirken Sagrada Familia. Bygget er et symbol på Barcelonas moderne kunst og kultur. Det er anledning for besøkende å gå inn i bygget og se på interiøret, som er minst like spennende som den fantastiske fasaden. Milahuset ligger i Eixample-området i Barcelona, i gaten Carrer de Provenca 261-265.

Kontaktinformasjon La Pedrera
Adresse: Carrer de Provenca 261-265, Barcelona
Internet: www.lapedrera.com

#15 Santa Marias Kirke

Santa Maria Kirke i Barcelona
Santa Maria del Mar er en praktfull gotisk kirke fra 1300-tallet, og ligger i området La Ribera, nærmere bestemt i gaten Calle Montcada. Kirken spiller en viktig rolle i den historiske romanen Havets Katedral av Ildefonso Falcones, som er en av Spanias mestselgende bøker noensinne. (Og vi kan anbefale denne romanen på den varmeste, uansett om du skal til Barcelona eller ikke. Den er historisk korrekt, lærerik, interessant og spennende.)

Kontaktinformasjon Santa Marias Kirke
Adresse: Plaça de Santa Maria, 1, 08003 Barcelona
Internet: www.santamariadelmarbarcelona.org

#16 Placa de Catalunya

Plaza Catalunya i Barcelona
Den kanskje viktigste plassen i Barcelona er Placa de Catalunya, som ligger øverst ved hovedgaten La Rambla. Plassen har mange sitteplasser og flotte fontener. Du vil alltid finne noe å se på her, i tillegg til at det er kort vei til noen av de beste butikkene i Barcelona.

Kontaktinformasjon Placa de Catalunya
Adresse: Plaça de Catalunya, 08002 Barcelona
Internet: Placa de Catalunya

#17 Erotisk museum

Museum Erotica i Barcelona
Vest for La Rambla og rett imot Boqueria-markedet finner du det erotiske museet, (Museu de L’Erotica). Utstillingen omfatter alt av sex relaterte saker og ting opp gjennom århundredene.

Kontaktinformasjon Erotisk Museum
Adresse: La Rambla, 96 bis, 08002 Barcelona
Internet: www.erotica-museum.com

#18 Camp Nou

Camp Nou Stadium i Barcelona
Camp Nou er hjemmebanen til FC Barcelona, et av verdens beste fotballag. Stadionanlegget tar nesten 100 000 tilskuere og har guidede turer og fotballmuseum i tillegg til fotballkamper med kjempestemning. Football Club Barcelona, eller Barca, ble stiftet av Joan Gamper i 1899. Siden da har klubben utviklet seg til å bli selve symbolet for katalansk identitet. Det er derfor man sier at FC Barcelona er langt mer enn en fotballklubb. Klubbens motto er da også ”Més que un club” (mer enn en klubb).

Å dra på fotballkamp på Camp Nou er en opplevelse for livet, uansett om du er interessert i fotball eller ikke. Stadionet har plass til 100 000 mennesker, og dette er ikke passive tilskuere. Maken til pasjon, engasjement og innlevelse finner du ikke noe annet sted i verden.

Hvis du ikke er så heldig å få vært på kamp, anbefales det uansett å besøke Camp Nou. Da kan du få være med på guidet tur, sette føttene på den berømte gressmatta, sitte på lagbenken og du vil få mulighet til å løfte Champions League trofeet med dine egne hender! Stadionet inneholder også et museum.

Kontaktinformasjon Camp Nou i Barcelona
Adresse: Avinguda Aristides Maillol, Barcelona
Internet: www.fcbarcelona.com

Kart severdigheter og attraksjoner i BarcelonaTrenger du leiebil til ferien i Barcelona?

Du kan sjekke pris fra alle de store leiebilselskapene i Spania ved å bruke skjemaet under. Alt i et enkelt søk.Barcelona – Gode tips og lenker
Leiebil Barcelona tips
Erfaring med leiebil i Barcelona
18 Tips for billig leiebil i Barcelona
Barcelona i Spania
Costa Brava
Klima og været i Barcelona
Strender i Barcelona
Shopping i Barcelona
Restauranter i Barcelona
Uteliv i Barcelona
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania
Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania