Tips for rimelig bilutleie i Barcelona i Spania.

18 Tips for Billig Leiebil i Barcelona

Tips for billig leiebil i Barcelona Skal du til Barcelona og har behov for leiebil? Da er du kommet til riktig sted, vi skal i denne artikkelen gi deg gode tips om hvordan du kan få rimelig bilutleie til ditt opphold i storbyen Barcelona i Spania. Alltid greit med en bil slik at man kan komme seg rundt og oppleve alt denne flotte byen har å tilby.


Turister strømmer til Barcelona fra alle verdensdeler. Storbyen har mye å by på, og bare arkitekturen er nok til å gjøre Barcelona til en av Europas mest interessante steder. Her finnes et unikt uteliv, et vell av museer og gastronomi i verdensklasse, for å nevne noen av trekkplastrene. Byen kan skryte av store kunstnere som Gaudí, Dalí, Barceló og Miró. Og visste du forresten at Barcelona er den eneste europeiske storbyen som har fire kilometer med sandstrand? Det er altså mulighet for både sol, bad og storbyliv i verdensmetropolen Barcelona, og med leiebil kan du oppleve alt i ditt eget tempo uten å bli avhengig av alternativ transport.

La Rambla er selve hjertet av Barcelona og er kjent verden over. Ingen besøker Barcelona uten å ha vært på La Rambla, avenyen som yrer av liv blant aviskiosker, blomsterhandlere, tegnere, malere og performance artister. Avenyen er setting for gateteater og diverse enmannsshow, og spanjoler som turister bivåner begivenheten i flokk. Parkeringsmulighetene i Barcelona sentrum er gode, og er godt markert med tydelig skilting.

Tips for Billig Leiebil i Barcelona

Vi skal her ta for oss 18 tips for billig leiebil i Barcelona. Disse tipsene vil hjelpe deg å finne en billig leiebil samt gi deg råd og vink på veien slik at man unngår eventuelle ubehageligheter med din billeie i Barcelona.

1. Når er det billigst med leiebil i Barcelona?

Selv om det er sesong hele året i Barcelona, er det enkelte tidspunkt hvor prisene er dyrere. Dette gjelder spesielt i hoytidene som påske og juleferien, og i sommermånedene fra juni til august. Tidspunktene utenfor dette gir veldig billig leiebil i Barcelona.

2. Bestill leiebil i Barcelona tidlig

Det lønner seg alltid å bestille leiebil i god tid innen man ankommer Barcelona Lufthavn. I Barcelona er det full sesong året rundt og det er alltid et stort behov for leiebiler. Venter du med å bestille til du lander på flyplassen, vil prisene i de aller fleste tilfeller bli mye høyere. En god regel er å bestille leiebil når man vet når man skal reise til Barcelona.

. Hvilken leiebil er best for meg?

De minste bilene blir bestilt først, og dette er fordi de fleste tror at de minste bilene er billigst. Det ikke mange vet er at en mellomstor bil kan bli like billig som en liten bil. Husk at hele familien skal sitte godt på tur, og bagasjen skal med den også uten å måtte ha den i fanget. En annen grunn til at folk velger liten bil i Barcelona, er at en liten bil er lettere å parkere i Barcelona`s storgater.

4. Hvor er det rimeligst å bestille bilutleie i Barcelona

I de aller fleste tilfeller er det billigst å bestille leiebil til ditt opphold i Barcelona på internett innen man ankommer Barcelona Lufthavn. Du kan bestille leiebilen gjennom søkemotoren som du finner under på denne siden eller bruke andre gode tjenester som rentacarbestprice.com. Felles for disse tjenestene er at de sammenligner priser fra ledende bilutleieselskaper i Barcelona, for å gi deg best pris på leiebil.


5. Hvor skal jeg hente leiebilen i Barcelona?

Det letteste er å hente leiebilen på Barcelona Lufthavn når man lander. Da slipper man alternativ transport til og fra flyplassen, og i de fleste tilfeller er det rimeligere enn å hente bilen hos lokale leverandører hvor du skal bo.

6. Trenger du GPS og annet ekstra utstyr?

GPS, barneseter og annet ekstra utstyr er dyrt å leie med leiebilen. Ofte vil det koste mer å leie enn å kjøpe slikt utstyr nytt selv. Derfor anbefaler vi å ta med dette selv fra Norge, eller kjøpe det selv på et av kjøpesentrene i Barcelona, slik at du kan beholde utstyret til neste tur.

7. Behov for ekstra sjåfør?

Hvis du ønsker at flere personer skal dele på kjøringen under ferien i Barcelona skal man huske på to ting. Det ene er at det kommer en ekstra kostnad pr dag pr sjåfør, og det andre er at denne personen må bli med ved henting av bilen. Er ekstra sjåføren under 25 år, kan ekstra kostnaden bli større enn hva leiebilen koster for hele oppholdet.

8. Sjekk bookingbekreftelsen etter bestilling

Etter du har bestilt leiebilen er det viktig at du skriver ut bookingbekreftelsen og leser den nøye, slik at all informasjon er korrekt og at det er ingenting som mangler i bestillingen. Det er mye lettere å få endret bestillingen tidlig, enn å vente til man skal hente bilen på Barcelona Lufthavn. I vilkårene står det gjerne at du kan levere bilen en annen plass enn der du hentet den, men at du må betale en avgift. Tilsvarende står det gjerne også at du må betale ekstra hvis bilen ikke leveres med full tank. Les leieavtalen nøye. Det kan spare deg for ekstra gebyr. Planlegger du å krysse en landegrense, må du også sjekke at avtalen ikke legger begrensninger på det,

9. Betal leiebilen med kredittkort

Bruker du kredittkort når du leier bil i Barcelona, kjøper du deg ekstra sikkerhet. Loven gir deg rett til å klage til kredittyter, om leiebilselskapet ikke gir deg det som er avtalt. Du kan klage på at de trekker deg ekstra for skader du ikke kjenner til. Du må først forsøke å løse saken, men når du ikke frem, så kan du gå til banken. Blir klagen avvist av banken, kan du klage til Finansklagenemnda. Du kan også klage til Forbrukerrådet om bilen er leid i Norge, eller til Forbruker Europa om du har kjøpt tjenesten i et EU eller EØS-land.

10. Ekstra forsikring eller ikke?

Sjekk hva du har før du bestiller. Mange blir tilbudt tilleggsforsikringer når de skal hente bilen. De koster ofte mer enn selve leien. Det unngår du ved å sjekke dine egne forsikringer før du reiser. Reiseforsikringer dekker vanligvis tyveri i bilen, men ikke skader på selve bilen. Sjekk med forsikringsselskapet ditt om førerulykkesforsikringen dekker kjøring av leiebil i utlandet. Slik kan du spare penger,

11. Dette må du ha med deg når du henter leiebilen

Dette må du ha med deg når du henter leiebil i Barcelona:

– Bookingbekreftelsen
– Pass
– Visa eller kredittkort
– Førerkort

12. Sjekk bilen for synlige skader

Når du har fått nøklene til leiebilen i Barcelona er det viktig at du sjekker bilen for synlige skader. Ta bilder og video av bilen med telefonen din, slik at du har dokumentasjon på hvilke eventuelle skader som var på bilen når du fikk den utlevert. Dette tar kun 5 minutter, men er veldig greit å ha, slik at man unngår problemer. For å unngå konflikt er det viktig å undersøke bilen sammen med utleier før du leier og når du leverer bilen tilbake. Få med alle skader i kontrakten, selv den minste ripe, eller forlang en annen bil. Sjekk om km-standen er med i kontrakten ved overlevering. Ta bilde av den når du leverer bilen. Da slipper du uenighet om hvor langt du har kjørt.

13. Ha papirene lett tilgjengelig i bilen

I bilen finnes det dokumenter som vognkort og annen info som tilhører leiebilen. Legg papirene som du får av leiebilselskapet angående ditt leieforhold sammen med de andre papirene i bilen. Slik at du har alt samlet og tilgjengelig hvis du skulle få behov for dem.

14. Kjør forsiktig

Spanjoler har en helt annen kjørekultur enn hva man har i Norge. Og på ukjente veier i et annet land, og spesielt i en stor by som Barcelona, er det viktig å ta det med ro. Spanjoler er kjent for en mer aggressiv kjorestil. Ta det rolig så unngår man problemer.

15. Sett deg inn hva du skal gjøre hvis det skjer et uhell

Utleier har gjerne egne rutiner og faste verksteder.

16. Tilbakelevering av bilen

Ved tilbakelevering av bilen er det viktig å gjøre det samme som når du hentet den. Ta bilder og video av bilen slik at du kan dokumentere i hvilken tilstand bilen var i når du returnerte bilen.

17. Sjekk kontoutskriften

En stund etter du er kommet hjem fra din ferie i Barcelona er det viktig å sjekke at du har fått tilbake et eventuelt depositum, at riktig leiebeløp er trukket fra din konto, og at alt er slik som er avtalt ut i fra din bookingbekrefelse. Kun en ekstra sikkerhet.

18. Dine klagemulgheter hvis noe skulle gå galt

I de aller fleste tilfeller vil du ikke oppleve problemer med din leiebil i Barcelona. Men det er alltid greit å vite hva man skal gjøre hvis man får uventede problemer. Forbrukerrådet har derfor laget en egen sjekkliste ved leie av bil i Spania. Der vil du og finne god informasjon om hvordan du klager, og til hvilke instanser. Les mer om Forbrukerradet sjekkliste for leiebil i Spania