Leiebilselskaper i Spania

15 Tips for Billig Leiebil på Gran Canaria

Tips for Billig Leiebil på Gran Canaria i Spania Gran Canaria er et av nordmenns favoritt reisemål i Spania, og for mange er det blitt deres andre hjem. Mange har behov for leiebil under oppholdet, og vi skal i denne artikkelen gi deg gode tips for hvordan du kan få billig leiebil på Gran Canaria.


At det er en fryd å oppdage Gran Canaria på egen hånd med leiebil er ingen myte. Øya har, som alle Kanariøyene, en litt annen høysesong enn landene rundt Middelhavet. Det er i desember til mars det er som fullest på hotellene, fordi temperaturen holder seg så stabil året rundt. Det er sjelden for kaldt til å bade. Den mer aktive reisende trekker opp i fjellene i sentrale strøk av øya, et paradis for fotturer når temperature ikke er på det høyeste. Klimaet på Gran Canaria er varmt og gjennomsnittstemperaturen varierer fra 20°C om vinteren til 26°C om sommeren. Med rimelig bilutleie kan du og din familie oppleve mer, uten å måtte bli avhengig av alternativ transport.

15 Tips for rimelig bilutleie på Gran Canaria

Gode tips i forbindelse med leiebil på Gran Canaria. De vil hjelpe deg å finne en billig leiebil på Gran Canaria, samt sørge for at alt går som det skal, og du kan ha fokus på å nyte ferien mest mulig. Her kommer 15 tips for rimelig bilutleie på Gran Canaria.

#1 Bestill leiebil på Gran Canaria tidlig

Det lønner seg alltid å bestille leiebil i god tid innen man ankommer Gran Canaria. På Gran Canaria er det full sesong året rundt og det er alltid et stort behov for leiebiler. Venter du med å bestille til du lander, vil prisene i de aller fleste tilfeller bli mye høyere. En god regel er å bestille leiebil når man vet når man skal reise til Gran Canaria.

#2 Hvilken type leiebil skal jeg velge?

De minste bilene blir bestilt først, og dette er fordi de fleste tror at de minste bilene er billigst. Det ikke mange vet er at en mellomstor bil kan bli like billig som en liten bil. Husk at hele familien skal sitte godt på tur, og bagasjen skal med den også uten å måtte ha den i fanget.

#3 Hvor er det billigst å bestille leiebil på Gran Canaria

I de aller fleste tilfeller er det billigst å bestille leiebil på Gran Canaria på internett innen man ankommer Gran Canaria. Du kan bestille gjennom søkemotoren som du finner under på denne siden eller bruke andre gode tjenester som leiebilgrancanaria.no, leiebillaspalmas.no eller rentacarbestprice.com. Felles for disse tjenestene er at de sammenligner priser fra ledende bilutleieselskaper på Gran Canaria, for å gi deg best pris på leiebil.#4 Hvor skal jeg hente bilen på Gran Canaria?

Det letteste er å hente leiebilen på flyplassen når man lander på Gran Canaria Lufthavn. Da slipper man alternativ transport til og fra flyplassen, og i de fleste tilfeller er det rimeligere enn å hente bilen hos lokale leverandører hvor du skal bo.

#5 Trenger du GPS og annet ekstra utstyr?

GPS, barneseter og annet ekstra utstyr er dyrt å leie med leiebilen. Ofte vil det koste mer å leie enn å kjøpe slikt utstyr nytt selv. Derfor anbefaler vi å ta med dette selv fra Norge, eller kjøpe det selv på et av kjøpesentrene på gran canaria, slik at du kan beholde utstyret til neste tur.

#6 Behov for ekstra sjåfør?

Hvis du ønsker at flere personer skal dele på kjøringen under ferien på Gran Canaria skal man huske på to ting. Det ene er at det kommer en ekstra kostnad pr dag pr sjåfør, og det andre er at denne personen må bli med ved henting av bilen. Er ekstra sjåføren under 25 år, kan ekstra kostnaden bli større enn hva leiebilen koster for hele oppholdet.

#7 Sjekk bookingbekreftelsen etter bestilling

Etter du har bestilt leiebilen er det viktig at du skriver ut bookingbekreftelsen og leser den nøye, slik at all informasjon er korrekt og at det er ingenting som mangler i bestillingen. Det er mye lettere å få endret bestillingen tidlig, enn å vente til man skal hente bilen på Gran Canaria. I vilkårene står det gjerne at du kan levere bilen en annen plass enn der du hentet den, men at du må betale en avgift. Tilsvarende står det gjerne også at du må betale ekstra hvis bilen ikke leveres med full tank. Les leieavtalen nøye. Det kan spare deg for ekstra gebyr. Planlegger du å krysse en landegrense, må du også sjekke at avtalen ikke legger begrensninger på det,

#8 Betal leiebilen med kredittkort

Bruker du kredittkort når du leier bil på Gran Canaria, kjøper du ekstra sikkerhet. Loven gir deg rett til å klage til kredittyter, om leiebilselskapet ikke gir deg det som er avtalt. Du kan klage på at de trekker deg ekstra for skader du ikke kjenner til. Du må først forsøke å løse saken, men når du ikke frem, så kan du gå til banken. Blir klagen avvist av banken, kan du klage til Finansklagenemnda. Du kan også klage til Forbrukerrådet om bilen er leid i Norge, eller til Forbruker Europa om du har kjøpt tjenesten i et EU eller EØS-land.

#9 Ikke kjøp forsikringer du ikke trenger

Sjekk hva du har før du bestiller. Mange blir tilbudt tilleggsforsikringer når de skal hente bilen. De koster ofte mer enn selve leien. Det unngår du ved å sjekke dine egne forsikringer før du reiser. Reiseforsikringer dekker vanligvis tyveri i bilen, men ikke skader på selve bilen. Sjekk med forsikringsselskapet ditt om førerulykkesforsikringen dekker kjøring av leiebil i utlandet. Slik kan du spare penger,

#10 Hva må du ha med deg når du henter leiebilen

Dette må du ha med deg når du henter leiebil på Gran Canaria:

– Bookingbekreftelsen
– Pass
– Visa eller kredittkort
– Førerkort

#11 Sjekk bilen for synlige skader

Når du har fått nøklene til leiebilen på Gran Canaria er det viktig at du sjekker bilen for synlige skader. Ta bilder og video av bilen med telefonen din, slik at du har dokumentasjon på hvilke eventuelle skader som var på bilen når du fikk den utlevert. Dette tar kun 5 minutter, men er veldig greit å ha, slik at man unngår problemer. For å unngå konflikt er det viktig å undersøke bilen sammen med utleier før du leier og når du leverer bilen tilbake. Få med alle skader i kontrakten, selv den minste ripe, eller forlang en annen bil. Sjekk om km-standen er med i kontrakten ved overlevering. Ta bilde av den når du leverer bilen. Da slipper du uenighet om hvor langt du har kjørt.

#12 Ha papirene lett tilgjengelig i bilen

I bilen finnes det dokumenter som vognkort og annen info som tilhører leiebilen. Legg papirene som du får av leiebilselskapet angående ditt leieforhold sammen med de andre papirene i bilen. Slik at du har alt samlet og tilgjengelig hvis du skulle få behov for dem.

#13 Sett deg inn hva du skal gjøre hvis det skjer et uhell

Utleier har gjerne egne rutiner og faste verksteder.

#14 Tilbakelevering av bilen

Ved tilbakelevering av bilen er det viktig å gjøre det samme som når du hentet den. Ta bilder og video av bilen slik at du kan dokumentere i hvilken tilstand bilen var i når du returnerte bilen.

#15 Sjekk kontoutskriften

En stund etter du er kommet hjem fra din ferie på Gran Canaria, er det viktig å sjekke at du har fått tilbake et eventuelt depositum, at riktig leiebeløp er trukket fra din konto, og at alt er slik som er avtalt ut i fra din bookingbekrefelse. Kun en ekstra sikkerhet.


Nyttige linker om Gran Canaria
Bilutleie tips
Severdigheter Gran Canaria
Gran Canaria Internasjonale Lufthavn
11 Topp aktiviteter for barn på Gran Canaria
Restauranter Gran Canaria
Gran Canaria klima
Uteliv Gran Canaria
Shopping på Gran Canaria
Opplevelser og aktiviteter på Gran Canaria
Norske skolen Gran Canaria
Sjømannskirken på Gran Canaria
Leiebil Gran Canaria
Leiebil Gran Canaria Flyplass
15 Tips for billig leiebil på Gran Canaria
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania