14 topp strender i Calpe i Spania

14 Topp strender i Calpe

Strender i Calpe i Spania. På ferie i Calpe og trenger tips om de beste strendene hvor du og dine venner og familie kan nyte en flott dag på stranden? Her tar vi for oss de 14 beste strendene i Calpe i Spania, alt fra store flotte sandstrender til små rolige viker og bukter hvor du kan bade og sole deg i fred og ro.

På grunn av klimaet i Calpe med rundt 3180 timer med solskinn, og en gjennomsnittlig årlig temperatur på 18 º, og bare 44 overskyete dager hvert år, er dette noe som gjør det til et ideelt reisemål hvor du kan nyte havet.

CalpeCosta Blanca tilbyr 13 kilometer med kystlinje med 14 vakre strender og bukter, slik at du kan velge mellom endeløse strender med fin gylden sand, rolig bukter, små sandstrender, viker eller uberørte svaberg av klipper, alle anerkjent for sin renheten, og vannfargen som er umiskjennelig turkis.

Strendene Arenal-Bol og La Fossa-Levante i Alicante provinsen er tilsynelatende endeløse sand urbane strendene hvor du kan gå for en avslappende spasertur eller nyte sport og vannaktiviteter, som er tilgjengelig med et bredt spekter av tjenester og fasiliteter. Calpe har også over 5 km med vakre klipper, inkludert Peñón de Ifach, Toix, og La Manzanera. Du vil også finne vakre, rolige viker formet av vind og sjø som er omgitt av vegetasjon, som blant annet El Penyal, Les Bassetes, og El Racó, magiske steder hvor dykking, fiske og seiling blir en uforglemmelige opplevelser.

Bli med i Facebook Gruppen: Vi som trives på Costa Blanca

De beste strendene i Calpe

Calpe har som resten av strendene i Alicante provinsen tilbyr et utvalg av vakre strender, inkludert de to største strendene i Playa Levante (La Fossa) og Playa Del Arenal (Bol) hvor du kan slappe av, leke med barna, eller nyte en rekke aktiviteter og sport. Flere av strendene i Calpe har blått flagg-status, og er blant de beste i Europa.

De mest populære vikene i Calpe er Playa Del Cantal Roig ved havnen, og Playa del Puerto Blanco. Ønsker du en stor åpen by-strand, fin sandstrand med leker for barna og god infrastruktur og tjenester, da er din strand den 1200 meter lange «Arenal-Bol» eller «Playa de la Fossa» like nord for fjellet «Penyon d’Ifac» med sine 950 meter. Det er de to største strendene i Calpe med promenaden, restauranter og butikker direkte bak. Se også strandguide Costa Blanca og oversikt over de beste nudiststrendene på Costa Blanca

#1 Playa Levante / La Fossa i Calpe

Strand Playa Levante La Fossa Calpe
Denne stranden ligger i den store viken mellom Purla de Basseles og El Peñon de Ifach (Calpeklippen), og er en av de mest populaere strendene i Calpe. Dette er en strand med finkornet sand, med alle servicefasciliteter. Her er en paseo med restauranter, butikker og isbarer. I sommermånedene finnes ramper for bevegelseshemmede. Siden 2004 har stranden fått en “Q” for god kvalitet.

Strand info om Playa Levante / La Fossa i Calpe
Strandlengde: 950m
Gjennomsnitts strandbredde: 40m
Type sand: Fin sand
Type farvann: Rolig
Besøksnivå: Høyt
Awards: Blue Flagg

#2 Cantal Roig i Calpe

Strand Calpe Playa Cantal Roig
Dette er en liten strand i sentrum av Calpe syd for fiskehavnen. Finkornet sand. Her finnes også rester etter dronningbadene (Baños de la Reina), verdifulle arkeologiske utgravninger. Mens du sole deg på Cantal Roig stranden, kan du se båtene ankommer havnen på slutten av dagen, oppleve fiskeauksjoner, eller smake på lokal mat i nærliggende restauranter.

Strand info Cantal Roig
Strandlengde: 200m
Gjennomsnitts strandbredde: 15m
Besøksnivå: Høyt
Type sand: Fin sand
Type farvann: Rolig
Awards: Blue Flag#3 Cove of Morelló

En urban bukt med et landskap som vil ta deg tilbake i tid. Cove of Morelló er en liten bukt med finkornet sand ligger på Paseo Marítimo Infanta Elena. Stranden har fått sitt navn på grunn av sin beliggenhet ved siden av tårnet fra det 19. århundre kalt Torre Molí eller del Morello. Området kjent som Baños de la Reina, en samling av strukturer fra romertiden som huser et gammelt oppdrettsanlegg.

Strand info Cove of Morelló
Sted: Paseo Marítimo Infanta Elena
Lengde: 60 m
Type sand: Fin sand
Type farvann: Rolig

#4 Calalga

Du får tilgang til denne viken fra rampen som ligger ved enden av promenaden La Fossa-Levante. Restene av undervannsvegetasjon samler seg på steinene, noe som garanterer at dets dybder er friskt og full av liv.
Ved siden av Calalga park, finner du roen om du ønsker en dag med bad og soling.

Strand info Calalga
Sted: På slutten av den nordligste delen av Levante strand
Lengde: 100 m
Type sand: Fin sand og småstein
Type farvann: Rolig og med sjøgress

#5 Beach of Mallorquí

En liten bukt med rent klart og vann som ligger mellom Les Bassetes marina og Cala Calalga. Den er tilgjengelig via trappene fra Voramar stien. Fra bukten har du en nydelig utsikt over nordsiden av Peñón de Ifach. Stedet er egnet for dykking og fiske.

Strand info Beach of Mallorquí
Sted: Nord for Calpe kyst, like før Les Bassetes marina. Tilgang fra Voramar Calaga stien.
Lengde: 30 m.
Bredde: 5 m.
Type sand: Sand og stein
Type farvann: Rolig

#6 Beach of Penyal

Denne lille naturlige bukten med klart vann er ideelt for sportsdykking , fiske, og forankring av båten. Det er et rolig sted der naturen er hovedpersonen. Tilgjengelig via en liten sti på nordsiden av Peñón de Ifach

Strand info Beach of Penyal
Lengde: 100 m
Type sand: Steinete
Type farvann: Rolig

#7 El Racó

En liten lukket grus bukt i den sørlige enden av Calpe havn og ligger ved foten av Peñon de Ifach. Paseo ecológico Princesa de Asturias eco stien begynner her. Stedet er egnet for dykking og fiske. Her vil du finne en undersjøisk sti for dykkere, den eneste i Valencia, med signal paneler på bøyer og informative skilt om dyre- og plantearter. Du kan lære enda mer ved å besøke utstillingen og en audiovisuell presentasjon på IMEDMAR, som ligger i det gamle fisketorget.

Strand info El Racó
Sted: Bak Peñón de Ifach. Tilgang fra fiskehavnen og Paseo Ecológico.
Lengde: 70 m
Type sand: Grus
Type farvann: Rolig


De beste strendene i Calpe i Spania
Strender Calpe


#8 Cala Gasparet

Dette lille og rolig naturlige viken av grus og småstein kan bare nås med båt, og har den omfattende silhuetten av Sierra de Toix i bakgrunn. Stedet er godt egnet for dykking og fiske.

Strand info Cala Gasparet
Sted: Sør for Calpe. Bare tilgjengelig fra sjøen
Lengde: 40 m
Type sand: Grus
Type farvann: Rolig

#9 La Manzanera

En forførende miljø hvor du kan slappe av ved siden av et naturlig amfiteater skåret av havet mens du nyter utsikten over bygninger som er tegnet av arkitekten Ricardo Bofill, som var modell for den avanserte arkitekturen på 70-tallet på grunn av sin farge og geometriske unnfangelse.

Strand info La Manzanera
Sted: I nærheten av Puerto Blanco marina
Lengde: 100 m
Type sand: Grov sand og småstein
Type farvann: Rolig med sjøgress.

#10 Les Bassetes

En rolig vik ligger ved siden av Bassetes marina, godt egnet for dykking og fiske. Stedet gir et uvanlig syn på Peñón de Ifach.

Strand info Les Bassetes
Beliggenhet: Les Bassetes marina
Lengde: 70 m.
Bredde: 5 m.
Type sand: Grus og stein
Type farvann: Rolig

#11 Les Urques

En vik som ligger på den sørlige kysten av Calpe, som kan nås fra Puerto Blanco marina.

Strand info Les Urques
Sted: Sør for Calpe. Tilgang fra Puerto Blanco marina
Lengde: 100 m
Type sand: Grus
Type farvann: Rolig og med sjøgress.

#12 Arenal-Bol

Stranden Playa Arenal Bol
En av de mest populære strendene i Calpe, Arenal-Bol har over en kilometer med fin gylden sand og klart vann, strødd med små palmer som gir denne urbane stranden et spesielt utseende. Nyt den blomstrende promenaden som tilbyr et stort utvalg av tjenester, restauranter, kafeer, iskrem butikker, og butikker av alle slag i et svært rent og behagelig miljø.

Strand info Arenal-Bol
Sted: Calpe byområde
Lengde: 1,200 m
Type sand: Fin sand
Type farvann: Rolig
Awards: Blue Flag

#13 Puerto Blanco

En liten småstein og sand strand, som ligger på den nordlige enden av Puerto Blanco marina. Denne stranden har en viktig dykkesenter hvor du kan planlegge ulike dykk.

Strand info Puerto Blanco
Sted: I nærheten av Puerto Blanco marina
Lengde: 100 m
Type sand: Grov sand og småstein
Type farvann: Rolig og med sjøgress

#14 Cala el Colleo

Denne stranden sør for Calpe ligger i et unikt naturområde, og er kun tilgjengelig fra sjøen. Stedet anbefales spesielt for dykking og fiske.

Strand info Cala El Colleo
Sted: Sør for Calpe. Bare tilgjengelig fra sjøen
Lengde: 70 m
Type sand: Grus
Type farvann: Rolig

Kart over strender i CalpeTrenger du leiebil til ferien i Calpe?Calpe – Gode tips og lenker
Uteliv i Calpe
Restauranter i Calpe
Shopping i Calpe
Strender i Calpe
Klima i Calpe
Severdigheter i Calpe
Leiebil i Calpe
Leiebil Alicante tips
Leiebil Alicante erfaringer
12 Tips for billig leiebil i Alicante
Alicante Provinsen
Costa Blanca i Spania
Severdigheter Costa Blanca
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania
Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania