Severdigheter i Altea

13 Topp Severdigheter i Altea

De beste severdighetene i Altea i Spania. Den vakre byen Altea regnes som en av de fremste kunstbyer i Spania. Allerede fra 1960-tallet fikk den en slags kultstatus som en bohemby. Byen utstraler en vanvittig sjarm, og det er mye å se av attraksjoner og severdigheter for både store og små.


Les også severdigheter i Spania og Spanias største turistattraksjoner

Severdigheter i Altea

Altea i Spania er en av de mest sjarmerende spanske byene. En langstrakt strandpromenade, hvitkalkede hus med blomsterpotter, trange brosteinsbelagte gater, små kunst- og bruksbutikker, isbarer og uterestauranter, – er bare noe av det Altea har å by på. Her skal vi ta for oss 13 topp severdigheter i Altea i Spania.

Bli med i Facebook gruppen Vi som trives på Costa Blanca

Video Altea1. Restaurant Casa Vital

Restaurant Casa Vital i Altea
Oppdagelsestrang og eventyrlyst førte den unge skolelæreren Åge Folkestad til sydligere trakter. Med fem barstoler startet eventyret i det som i dag er Alteas mest kulturelle restaurant. Her holder de vinsmakinger, utstillinger, konserter, og hver kveld danses det flamenco mellom bordene. Den blide Ålesunderen fant sitt paradis i Altea. Hele fasaden, og den er ikke liten, er vendt ut mot Middelhavet med panorama utsikt fra Calpeklippen til Albir og Benidorm.

Kontaktinformasjon Restaurant Casa Vital
Adresse: La Calle Salamanca, 11, Altea, Alicante, Spania
Telefon: 0034 965 840 936
Internet: www.casavital.com

2. Alteas vakre strender

Strender i Altea
De viktigste og mest populære strendene i Altea er «Playa de la Roda» og «Playa de Cap Blanch». Andre godt besøkte strender er Playa de Cap Negret, kjennetegnet ved sine mange svarte småstein, og Playa de l’Olla, som ligger innenfor øya den er oppkalt etter. Langs den vakre, palmesmykkede strandpromenaden (esplanade) – «Paseo Maritimo» – ligger det en rekke interessante butikker, samt utallige restauranter og barer. Nær Greenwich Marina finner du både dykkesenter, seileskole og charter båter. Likeledes ved havna og Yacht klubben.

Altea strekker seg fra bukten ved Mascarat i nord via mange små bukter og strender helt ned til Albir stranda som avslutter bukten mot Bombarda punktet. Foretrekker du nudiststrand, kan du ta en tur til La Solisida, eller om du ønsker å være nær byen, finner du flere strender her. Den mest travle og populære her er La Roda.

3. Gamlebyen i Altea – Casco Antiguo de Altea

Gamlebyen i Altea
Gamlebyen i Altea er utrolig vakker. Her er trange rullestenbelagte gater, koselige bygninger med håndlagde treskjæringer i dørene og vridde smijernsgitter for vinduene. Gamlebyen i Altea er en av de vakreste og best bevarte i hele Valencia, og er Alteas hovedattraksjon. Gamlebyen gir et intimt og malerisk inntrykk, noe som forsterkes av de mange trivelige småbutikkene, hvor man bl.a. kan få kjøpt spennende kunsthåndverk. Ellers finnes det en rekke små gallerier og trivelige restauranter her. I gamlebyen ligger også Fundación Eberhard Schlotter, som holder til i en sjarmerende bygning fra 1700-tallet. Dette er et galleri og museum viet den tyske maleren Eberhard Schlotter, som bodde en årrekke i Altea. Her er det også en konsertsal og flere konferanserom. Hovedadkomsten til gamlebyen går via den gamle byportalen Viejo, som er en rest av bymuren fra middelalderen. Sommeren 2012 ble gamlebyen i Altea tildelt en prestisjetung utmerkelse for sitt gode vern av kulturarven. Prisen bærer det lange navnet ”Bien de Interés Cultural del Baluarte y el Recinto Renacentista de la Villa de Altea”.

Hvis du vil ha en unik historisk vandring gjennom gamlebyen i Altea anbefales en tur med guide Age Folkestad. Han er et levende leksikon, som garantert engasjerer og interesserer deg. Byvandringene arrangeres hver tirsdag hele året. Bare ta kontakt med Åge på restaurant Casa Vital.

4. Mirador de los Cronistas de España

Utsiktspunktet i gamlebyen i Altea
Uttallige trappetrinn i trange sjarmerende gater, fører deg fra strandpromenaden og opp til utsiktspunktet i gamlebyen i Altea. Med tilknytning til Plaza de la Iglesia og kirken – ligger det fantastiske utsiktsstedet ”Mirador de los Cronistas de España». Her har man panoramautsikt over Altea, bukten og havet. Om sommeren syder det av liv her. Gateartister opptrer, trivelige uterestauranter er åpne, og i området rundt utsiktspunktet og kirkeplassen finner man en rekke sjarmerende småbutikker i et miljø av hvitkalkede hus.

Kontaktinformasjon Mirador de los Cronistas de España
Adresse: Carrer del Rector Cremades, Plaza de la Iglesia, 03590 Altea.

5. Kirken Iglesia Nuestra Señora del Consuelo

Kirken i Altea
På øverste punktet i Altea i Spania, står kirken. Med sin iøynefallende blå kuppel, kan kirken sees fra strandpromenaden og hovedveien. Kuppelen er et slags symbol på Altea sin gudommelighet. Iglesia Nuestra Señora del Consuelo er bygget i en kombinasjon av maurisk og nyklassisistisk stil. Den er også kjent under navnet «La Mare de Déu del Consol» – og er særlig kjent for sine to kupler laget av blå og hvite fliser. Kirken er et landemerke i Altea og et symbol for byen. Ingen vet nøyaktig når den eldste kirken på stedet ble bygget, men de eldste arkivkilder som omtaler den, er fra 1640. Altea er flere ganger i historien blitt angrepet av sjørøvere, som også utsatte kirken for sine herjinger. I 1893 var den så forfallen at den ble stengt, og i 1901 ble den gamle kirken revet. Dagens kirke ble så reist på de gamle murene. Heller ikke den har vært forskånet for ødeleggelser. Under den spanske borgerkrigen i 1930-årene ble deler av interiøret ødelagt, og i 1981 ble kirken rammet av jordskjelv. Etter et omfattende restaureringsarbeid framsto så kirken i 1998 slik vi ser den i dag. «Plaza de la Iglesia» – kirkeplassen – er et viktig samlingspunkt i Altea, og rundt selve kirkeplassen er gatene belagt med små rullestein.

Kontaktinformasjon Plaza de la Iglesia
Åpningstider: Daglig kl. 11.00 – 20.00.
Adresse: Plaza de la Iglesia, 03590 Altea.
Internet: http://campaners.com

6. Alteas Russisk Ortodokse Kirke

Russisk Ortodokse Kirke i Altea
Alteas russisk-ortodokse kirke er viet til erkeengelen Mikael, og er en vakker liten kirke i tradisjonell stil. Denne type kirkebygg er karakteristiske for den nordlige delen av Russland, og bygges av treverk fra Urales-området. Kirken har fem gullkupler 33 meter over bakken. Inni kirken finnes et gresk kors og et alter, for øvrig laget i Valencia. Kirken er bygget og finansiert av den russiske familien Botska. Rykter skal ha det til at det er den russiske mafiaen som står bak. Fasaden har fått sitt ikon av Erkeengelen Mikael, arkangel San Miguel, gullspirene glitrer i solskinnet og inngangsdørene har flotte utskjæringer som står på vidt gap for å skape sirkulasjon. Dette er ikke en gammel kirke. Byggearbeidet startet faktisk ikke før i 2002 – men den er en tro kopi av en 1600-tallskirke som opprinnelig lå i Ural-området i Russland.

Den russisk-ortodokse kirke har sin opprinnelse så sent som 988, da fyrst Vladimir ble kristnet. Ikoner er veldig viktige for kirken, som ikke har helgener. Symbolene, håndbevegelser og mange detaljer fremkommer i ikonene som er malt etter strenge forskrifter og tradisjoner. Det er nettopp tradisjonen som ved siden av bibelen er den ortodokse kirkes særpreg. Kirkens oppbygging er den samme over hele verden, med døpefont ved inngangsdøren, kirkeskipet hvor alle står og en skillevegg til “det aller helligste”, ikonostasen, hvor presten forretter på vegne av menigheten. Dette er en ikonvegg og ikonenes betydning er ikke bare av symbolsk karakter, de har direkte innflytelse i menighetens og dens medlemmers liv. Derfor tennes det lys for både det ene og det andre, ikonene kysses og tilbes, og enhver bevegelse har sin symbolske verdi. Kirken ligger ved riksvei N-332, halvveis mellom Altea og Calpe.

Kontaktinformasjon La Iglesia Ortodoxa Rusa de San Miguel Arcangel
Åpningstider: Mandag – fredag ​​kl.10.00 – 14.00. Lørdag kl.10.00 – 20.00 og søndag kl. 08.00 – 18.00.
Adresse: Carrer de Norai, 1, 03590 Altea.
Telefon: 0034 622 369 232
Internet: orthodox.es

7. Sjøfartsmuseet Museo del Mar Altea

Sjøfartsmuseet Museo del Mar i Altea
Det lille sjøfartsmuseet ligger i det gamle skipsverftet Orozco, ned mot havna i Altea rett før du kjører under 332 veien. Her er virkelig utført et imponerende stykke arbeid for å bevare lokalhistorien til denne fiske- og sjøfartsbyen. Hele jobben er privat, uten noen form for offentlig støtte. Brødrene Ferrer Ripoll hadde lenge tanker om å skape et slikt museum. De kommer fra en tradisjonell fisker- og sjøfartsfamilie i Altea og har derfor begge saltvann i blodet. Da de så fikk sjangsen til å kjøpe det gamle, nedlagte verftet, slo de raskt til. Resten av historien er hardt arbeide, entusiasme og mye god hjelp fra venner og familie.

De gamle verkstedhallene gir deg et godt innblikk i Alteas maritime historie; – hav, fiske, skip og båter av mange slag. Det er viktig å forstå at dette ikke er et museum på linje med Norsk Sjøfartsmuseum på Bygdø, eller Museo Marítimo i Barcelona. Men det er interessant å gå rundt å betrakte en fin samling båter, modellbåter og fotografier fra tidligere tider. I den første hallen befinner seg flere bruks-båter, bl. a. postbåten som ble brukt for å frakte post og passasjerer til Tabarca øya som ligger utenfor Santa Pola og flere andre båter med historisk tilknytning til Altea. Her finner du også modeller av Columbus´ tre skip Santa Maria, Pinta og Niña. Museet har en fin samling av gamle svart/hvit fotos, bl.a. fra den tiden da verftet var i drift. Storparten av Alteas fiskeflåte ble bygget her på Orozco. I den andre hallen står stilt ut en stor samling skipsmodeller.

Kontaktinformasjon Museo del Mar Altea
Åpningstider: Mandag – lørdag kl.10.00 – 14.00 og 16.30 – 21.00, søndag kl.10.00 – 14.00.
Adresse: Carbonera 1, 03590 Altea.
Telefon: +34 965 84 53 45
Internet: Facebook siden til Museo del Mar Altea

8. Dykkesenteret Celacanto Centro De buceo Altea

Dykking i Altea
Dette er et moderne og svært populært dykkersenter, som ligger 50 meter fra fiskehavnen i Altea.
Senteret tilbyr både dykkerkurs i Altea og daglige dykker-ekskursjoner på strekningen AlteaBenidorm. Dessuten disponerer senteret to fullt utstyrte dykkerbåter med plass til 12 personer hver. Det er også mulig å leie dykkerflasker på senteret. Celacanto Centro de buceo Altea disponerer også dusjer samt tørkemuligheter for dykkerutstyr.

Kontaktinformasjon Celacanto Centro De buceo Altea
Adresse: Sardinal 4 local 8, 03590 Altea.
Internet: www.buceoaltea.com

9. Vakttårnene Las Torres de Galera y Bellaguarda

Vakttårnene i Altea
To av vakttårnene fra Alteas gamle befestningsanlegg er blant byens historiske severdigheter. Det eldste av dem, Torre de la Bellaguarda, ble oppført i andre halvdel av 1500-tallet, og er byens eldste byggverk. Tårnet ligger om lag 500 meter nordøst for kirken, og har gitt navn til en egen bydel, Bellaguarda.

Det andre tårnet, Torre de la Galera, ligger i omtrent samme avstand sør for kirken, like ved Calle la Mar.
Begge tårnene er blitt omhyggelig restaurert i løpet av de seneste årene, og er viktige historiske minnesmerker. Fra Torre de la Bellaguarda, som ligger relativt høyt, er det en flott utsikt over Altea-bukten. Torre de la Galera er i dag del av en privat eiendom – og ikke like tilgjengelig. Vakttårnenes opprinnelige hovedfunksjon var å være observasjonspunkter i kampen mot fiendtlige raid fra havet, særlig fra de sjørøverbandene som herjet Middelhavet i tidligere tider.

Kontaktinformasjon Las Torres de Galera y Bellaguarda
Internet: www.castilloscomunidadvalenciana.com

10. Aqualandia

Aqualandia i Benidorm i Alicante
Aqualandia ligger kun 10 minutter unna Altea med bil, og er en av verdens største vannparker, og har et 20-talls attraksjoner med fart- og spenningsnivåer for alle. De mest eventyrlystne prøver vannsklier fra svimlende høyder eller gjennom bekmørke tuneller!

Kontaktinformasjon Aqualandia
Adresse: Parque Natural Sierra Helada, Calle Sierra Helada, s/n, 03503 Benidorm, Alicante, Spania
Telefon: +34 965 86 01 00
Internet: tickets.aqualandia.net

11. Terra Mitica

Terra Mitica Benidorm i Alicante
Terra Mitica er en stor fornøyelsespark som er delt inn i fem soner: Roma, Hellas, Egypt, middelhavsøyene og Iberia. Denne parken har en mengde forskjellige attraksjoner for alle aldre – skranglete, våte, lynraske, heseblesende og rolige, i tillegg til regelmessige forestillinger med de gamle sivilisasjonene som tema. Her tilbringer man lett en hel dag. Store attraksjoner er for eksempel Europas lengste berg- og dalbane i tre, rafting ned en elv, og berg- og dalbane à la Tømmerrenna på Tusenfryd. Parken har flere restauranter med greie priser, og piknikområder hvis man har medbrakt lunsj.

Kontaktinformasjon Terra Mitica
Adresse: Partida del Moralet, s/n, 03502 Benidorm, Alicante, Spania
Telefon: +34 902 02 02 20
Internet: www.terramiticapark.com

12. Mundomar

Mundomar Benidorm Alicante
Havets verden finner bare 10 minutter unna Altea. Her er det en flott park med et spektakulært delfinshow. Vakrere underholdning skal man lete lenge etter. Delfiner er fotte, smarte og grasiøse, jada, men om sommeren er det profesjonelle synkronsvømmere i vannet sammen med delfnene, da blir det minst dobbelt så flott. Sjøløveshow og papegøyeshow, flamingoer og pingviner og masse annet får man med seg på et besøk til Mundomar. Her er det ikke lov å ha med seg mat inn i parken, men til gjengjeld er det gode muligheter for å få seg mat av forskjellig slag innenfor området.

Kontaktinformasjon Mundomar
Adresse: C/ Sierra Helada, s/n, 03503 Benidorm, Alicante, Spania
Telefon: +34 965 86 91 01
Internet: www.mundomar.es

13. Terra Natura

Terra Natura Benidorm i Alicante
Terra Natura er dyreparker som finnes både i Benidorm og Murcia, i to ulike versjoner hvor Benidorm fortsatt er den største. Dette er komersielle parker med show og restauranter. Allerede ved inngangen får man stemning når eksotiske musikanter spiller opp for dem som står i billettkø og i inngangsområdet. Den samme gjengen dansere og musikanter ser man igjennom flere ganger senere rundt i parken, hvor de lager små oppsetninger og show. Terra Natura eies og drives av dyrevernere. Det er non-profi t til tross for den komersielle og proffe fremtoningen. Formålet er miljøvern og dyrebeskyttelse med utrydningstruede arter som spesialfelt. Du kan via deres hjemmesider fjernadoptere dyr som flodhest, sibirsk tiger og mange andre dyr som er i parkens program. De har også et stort laboratorium i Benidorm. Parken er profesjonell og mangfoldig. Mange flotte spisesteder, indianere som gjør en spesiell fugledans svevende høyt over bakken og elefanter, løver og mange flere dyr.

Bestill billige billetter til Terra Natura her

Kontaktinformasjon Terra Natura
Adresse: Partida Foia del Verdader, 1, 03502 Benidorm, Alicante, Spania
Telefon: +34 966 07 27 70
Internet: www.terranatura.com

Kart AlteaTrenger du leiebil til ferien i Altea?Altea – Gode tips og lenker
Altea i Spania
Bolig i Altea
Shopping Altea
Uteliv i Altea
Restauranter Altea
Strender i Altea
Klima i Altea
Severdigheter i Altea
Leiebil i Altea
Leiebil Alicante tips
Leiebil Alicante erfaringer
12 Tips for billig leiebil i Alicante
Alicante Provinsen
Costa Blanca i Spania
Severdigheter Costa Blanca
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania
Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania