13 Topp Restauranter i Alicante

Restauranter i Alicante. De beste restaurantene i Alicante er ikke steder du bare finner. De er ikke plassert rett foran nesen i turistområdene, og hvis de er det, skiller de seg ikke ut på en måte slik at man får øye på dem. Derfor ender de fleste turister opp med en gjennomsnittlig restaurant. Og det er en skam, maten er ikke mye dyrere i Alicantes gourmetrestauranter. Men erfaringen du får er bare så mye bedre.


Du finner mange små restauranter og tapasbarer i gågaten Calle Mayor, som på kveldstid forvandles fra handlegate til restaurantgate. Her dukker det opp hundrevis av bord utenfor de mange spisestedene. Mens kelnere haster til og fra, kommer gatemusikanter med spanske gitarer og sombreros forbi for å underholde og for å tjene noen euro. Også på bryggene utenfor Plaza Puerto del Mar myldrer det av spisesteder, mest av den moderne, trendy typen.

Lokalbefolkningen i Alicante spiser ofte ikke lunch før kl. 14.00. Likevel finnes det restauranter i turistområdene som serverer lunch fra kl. 13.00. Middagen serveres ofte ikke før kl. 21.00 ved byens restauranter. Tradisjonell mat fra Alicante består stort sett av ris, sjømat og tapas. Dette gjelder for øvrig også for andre spanske kystbyer. De mest populære rettene i Alicante inneholder ris – som f.eks. paella. Det finnes imidlertid mer enn 300 varianter av denne matretten. Tapas har sin opprinnelse i Alicante, og i gamlebyen El Barrio ligger mange hyggelige og populære tapas-barer.

Se også uteliv guide for barer og nattklubber i Alicante, samt topp barer i Alicante med live musikk

Bli med i Facebook Gruppen: Vi som trives på Costa Blanca

Restauranter i Alicante

Nedgangen i spansk økonomi gjør det mulig å spise Michelin kvalitets mat til overkommelige priser. Bli med til Alicantes fantastiske restauranter. God fornøyelse.

#1 Restaurant Monastrell

Restaurant Monastrell i Alicante
I Alicante er det en spesiell en person som styrer kjøkken scenen. Hun vi snakker om er Maria José San Román som eier en rekke restauranter i byen, og de fleste av dem har falt i Michelin guidens smak. Den mest eksklusive og en av byens dyreste, er Monastrell. Restaurant Monastrell er en eksklusiv gourmet-restaurant som ligger sentralt i Alicante i området mellom marinaen og Calle Mayor. Restauranten holder til i en vakker historisk bygning, i tilknytning til Hospes Amerigo Hotel.

Her finner man klasse og eksklusivitet i interiøret samt fantastisk god mat. Rett innenfor døren finnes det en wall of fame, hvor noen av verdens beste kokker hyller sin kollega og venn. Monastrell er kjent for sine utsøkte Middelhavsretter samt sin tapas-bar. Restauranten serverer både lunch- og middagsretter, og har dessuten et omfattende utvalg av kvalitetsviner. En 6-retters koster 65 Euro ved Monastrell Restaurant, og et besøk her passer perfekt for spesielle anledninger.

Tips: Restaurant Monastrell har sin egen lille bokhandel hvor du kan kjøpe en rekke gastronomiske bøker, nøye utvalgte og definitivt ikke billige. Hvis du har lyst på en drink før middag, anbefales det en tur opp til takterrassen hvor du kan nyte utsikten med en av sine ganske gode cocktails i hånden.

Kontaktinformasjon Restaurant Monastrell
Adresse: Calle Rafael Altamira 7, 03002 Alicante
Åpningstider: Tirsdag – lørdag kl. 12.00 – 24.00.
Internet: www.monastrell.com

#2 Restaurant La Taberna del Gourmet

Restaurant La Taberna del Gourmet i Alicante
Denne prisbelønte tapas restauranten finnes to steder i byen, og er stedet å komme for tradisjonell tapas servert i moderne omgivelser. Med fokus på økologisk mat og klassiske favoritter, anbefales det å smake på det meste, men spesielt grillet baby blekksprut, kamskjell eller filet biff. La Taberna del Gourmet er både en elegant restaurant og en delikatessebutikk som har eksistert siden 1994. Den ligger nær Postiguet-stranden i Alicante, ikke langt fra Hotel Explanada. Stedet er også en anerkjent vinbar, og prisnivået ligger litt over middels. La Taberna del Gourmet er et gastronomisk landemerke, og er i tillegg anerkjent internasjonalt innen gourmet-verdenen. Restauranten serverer både spanske og internasjonale retter, og man kan bestille lunch- og middagsretter samt tapas.

Kontaktinformasjon Restaurant La Taberna del Gourmet
Adresse: Calle San Fernando 10, 03002 Alicante
Åpningstider: Daglig kl. 12.00 – 24.00.
Telefon: 960 520 423
Internet: www.latabernadelgourmet.com#3 Restaurante Casa Pepe

Restaurante Casa Pepe i Alicante
Med et stort antall lokale gjester, er det verdt å gjøre en reservasjon på forhånd for denne fantastiske restauranten. Maten er laget av ingredienser kjøpt på det lokale markedet hver morgen. Fra salater til marinerte sardiner til gode kjøttretter, det er mye å glede seg over her.

Kontaktinformasjon Restaurant Casa Pepe
Adresse: Avenida de Cataluña, 14, Alicante, Spania
Telefon: 965 154 523

#4 Cerveceria Sento

Cerveceria Sento i Alicante
Cerveceria Sento er en liten og sjarmerende tapas-bar, som ligger sentralt i byen. Hit kommer både turister og lokalbefolkningen for å innta små kalde eller varme retter til en rimelig pris. Cerveceria Sento reklamerer med at de har «byens beste smørbrød», og her kan man bl.a. bestille nydelige skinkesmørbrød, tunfisksalat eller fersk blekksprut. Tapas-baren er svært populær, og er kjent for sitt vennlige personale.

Kontaktinformasjon Cerveceria Sento
Adresse: Calle Teniente Coronel Chapuli 1, 03001 Alicante
Åpningstider: Mandag – fredag kl. 10.00 – 17.00 og kl. 20.00 – 01.00. Lørdag kl. 12.00 – 01.00. Søndager stengt.
Internet: www.cerveceriasento.com

#5 Tribeca Music Bar

Tribeca Music Bar i Alicante
Dersom man leter etter et rimelig alternativ blant Alicantes spisesteder, bør man ta turen til Tribeca – som ligger nær den vakre Explanada d’Espanya (rett overfor Hotel Explanada). Tribeca Music Bar har en hyggelig atmosfære, god musikk og de beste burgere i byen. Med en rik tradisjon i over 40 år, vil du finne dette stedet definitivt verdt et besøk. Her kan du nyte flotte viner og cocktails, og et bredt utvalg av smørbrød. TriBeCa søker sin inspirasjon i den kunstneriske og kreative atmosfæren i New York-området på nedre Manhattan. Det perfekte stedet å slappe av og nyte en avslappet atmosfære. Tribeca tilbyr velsmakende amerikanske hamburgere samt pølser, salater, sandwich og pommes frites. Man kan også få barnemeny her samt glutenfritt brød til hamburgerne.

Kontaktinformasjon Tribeca Music Bar
Adresse: Calle San Fernando 18, 03002 Alicante
Åpningstider: Alle dager kl. 12.00 – 02.00. Fredag og lørdag har Tribeca åpent til kl. 03.00.
Internet: www.tribecamusicbar.com

#6 Restaurant La Ereta

Restaurant La Ereta i Alicante
Restauranten La Ereta Alicante tilbyr to menyer som endres daglig basert på tradisjonelle spanske smaker.
Menyen inneholder mellom 3 og 5 forskjellige retter. Porsjonene er små, men gourmet nok slik at du kan smake på alt. Servitørene er vennlige, imøtekommende og raske. Dette er trolig en av de beste restaurantene i Alicante, Raffinert innredning og har en eksepsjonell utsikt over bukten i Alicante.

Kontaktinformasjon Restaurant La Ereta
Adresse: Parque de la Ereta, Alicante, Spania
Telefon: (96) 514 3250.
Internet: www.laereta.es

#7 Restaurant Sabor de Cine

Restaurant Sabor de Cine i Alicante
Sabor de Cine er en hyggelig restaurant som serverer retter fra Middelhavsområdet. Restauranten ligger i nordlige del av sentrum, og har et middels prisnivå. Stedet har plass til 66 personer, og her kan man bestille frokost, lunch og middag. På menyen finnes salater, supper, fisk,- fugl – og kjøttretter samt tapas. Sabor de Cine har en flott atmosfære og entusiastiske ansatte.

Kontaktinformasjon Restaurant Sabor de Cine
Adresse: Calle Belando, 03004 Alicante
Åpningstider: Mandag – onsdag kl. 08.00 – 16.30, torsdag – lørdag kl. 08.00 – 23.45 og søndag kl. 08.00 – 16.30.
Internet: www.sabordecine.com

#8 Restaurant El Bocaito

Restaurant El Bocaito i Alicante
Denne Alicante-restauranten tilbyr et bredt utvalg av fiske tapas i baren, og hovedretter i restauranten. Det finnes to av denne restauranten i Alicante, begge serverer de samme deilige tradisjonelle middelhavsretter. Den nye Bocaito, i Alicante marina, har en fantastisk utsikt over havnen. Folk som ønsker et tapas måltid rådes til å gå til den første Bocaito restauranten som ligger i gaten Calle Isabel la Católica.

Kontaktinformasjon Restaurant El Bocaito
Adresse: Calle Isabel la Católica 22, Alicante, Spania
Telefon: (96) 592 2630.
Internet: www.restaurante-el-bocaito-alicantino.es

#9 Restaurante Amalia

Restaurante Amalia i Alicante
Amalia er en koselig restaurant med sentral beliggenhet i Alicante. Restauranten ligger kun 2 minutters gange fra gaten Avenida Maisonnave. Restaurante Amalia åpnet i 2011, og har en kreativ og variert meny – med smakfulle retter fra Middelhavsområdet. Restaurantens prisnivå regnes som middels, og man kan f.eks. få nydelige kjøtt- eller fiskeretter (ofte med en asiatisk vri) fra 20 – 50 Euro. Restaurantens vinkjeller har et bredt utvalg av kvalitetsvin, og i enkelte menyer inngår ett glass gratis vin. Restaurante Amalia har en hyggelig atmosfære, og har allerede fått en lojal kundekrets.

Kontaktinformasjon Restaurant Amalia
Adresse: Calle General Lazy 12, 03003 Alicante
Åpningstider: Åpent mandag – lørdag, men mandag og tirsdag kveld stengt. Søndager stengt.
Internet: www.restauranteamalia.com

#10 Restaurant O’Pote Gallego

Restaurant O Pote Gallego i Alicante
Dette er den beste restauranten i Alicante for å prøve galiciske delikatesser. Utmerket valuta for pengene. Ligger i et vakkert torg i Alicante sentrum og med kiming av klokkene fra et klokketårn gjør dette til et vakkert sted å spise og suge inn atmosfæren.

Kontaktinformasjon Restaurant O’Pote Gallego
Adresse: Plaza Santa Faz 6, Alicante, Spania
Telefon: 965 208 084

#11 Restaurant Marco Polo

Restaurant Marco Polo i Alicante
Restauranten Marco Polo ligger ca. 5 km nord for Alicante – i nabolaget Albufereta – og tilbyr velsmakende matretter fra det franske kjøkken. Marco Polo har en varm og romantisk atmosfære, og serverer både lunch- og middagsretter. Restauranten har en middels prisklasse, og man kan f.eks. få en lunch-meny for 16 Euro. Prisen inkluderer ett glass vin eller øl. Marco Polo har forretter, hovedretter og desserter på menyen. Eksempel på hovedrett kan være Indrefilet av svin med tropisk salsa. Ellers finnes det både pasta og fiskeretter å velge mellom. Stedet har også en hyggelig utendørs terrasse, som er tilgjengelig for restaurantens gjester.

Kontaktinformasjon Restaurant Marco Polo
Adresse: Avenida Albufereta 18, 03016 Alicante
Åpningstider: Tirsdag – lørdag kl. 13.00 – 16.00 og kl. 20.00 – 23.00.
Søndager kun kl. 13.00 – 16.00.
Internet: www.restaurantemarcopolo.es

#12 Restaurant Darsena

Restaurant Darsena i Alicante
Dette er stedet for alle som vil prøve en skikkelig spansk «Paella», siden det er en av restaurantens spesialiteter. Denne restauranten er også en av de eldste i området og har en fantastisk utsikt over kystlinjen. Restauranten er en familiedrevet virksomhet, som har gått fra far til sønn gjennom generasjoner. Darsena er kjent for å servere mer enn 150 forskjellige risretter (paella), fersk fisk og sjømat. Stedet har god service og en maritim atmosfære. Det anbefales å forhåndsbestille bord her, spesielt om man skal spise sen middag.

Kontaktinformasjon Restaurant Darsena
Adresse: Marina Deportiva, Muelle de Levante 6, 03001 Alicante
Åpningstider: Tirsdag – lørdag kl. 13.00 – 16.00 og kl. 20.00 – 23.00.
Internet: www.darsena.com

#13 Restaurant Nou Manolin

Restaurant Nou Manolin i Alicante
Det er neppe en bedre tomat salat i Alicante enn den de serverer på tapas baren Nou Manolin. Enkel og smakfull.
Bare for noen få år siden var det utenkelig å gå på Nou Manolin klokken 21:15, og få plass i baren. For selv om lokale i Alicante vanligvis spiser sent, og mange ikke før etter klokken 22, så er Nou Manolin noe helt for seg selv. For mange regnes Nou Manolin å være en av de beste tapas-restauranter i verden. Newsweek har Nou Manolin på listen over de 101 spisesteder i Europa, du bør besøke.

Nettopp i baren er det aller hyggeligst å sitte i denne tradisjonelle restauranten med eksepsjonelt gode råvarer. Atmosfæren er avslappet og god. Når du får plass, så ikke bestill for mye mat med en gang. Det er en tradisjon i Spania å spise fort og litt av alt, og derfor serveres alle rettene i rask rekkefølge. Etter spanske forholdene er Nou Manolin i den høye enden – omtrent 100 kroner per rett. På den annen side er det greit å dele, og på den måten kan få prøvesmakt mye av rettene fra menyen.

Tips: Hvis du vil prøve noe helt spesielt, bestill stekt lamme hjerne eller nyrer i sherry. Hvis du foretrekker klassikerne, så er Nou Manolin spesielt kjent for sin spanske skinke. Skyll den ned med en av de over 230 vinene fra vinkartet. Er du i tvil, ta en vin fra Priorat, som er en av de mest spennende områdene i Spania akkurat nå.

Kontaktinformasjon Restaurant Nou Manolin
Adresse: Villegas 3, Alicante.
Internet: noumanolin.com

Kart restauranter i Alicante
Relaterte emner for Alicante i Spania
Alicante Provinsen
Severdigheter, opplevelser og attraksjoner i Alicante
Aktiviteter, severdigheter og opplevelser for barn i Alicante
Topp strender i Alicante
Shopping i Alicante
Restauranter i Alicante
Uteliv i Alicante
Spa og Spa Hotell i Alicante
Klima i Alicante
Temperaturer i Alicante
Norske skoler i Alicante
Alicante Flyplass
Leiebil Alicante tips
Leiebil Alicante erfaringer
12 Tips for billig leiebil i Alicante
Bilutleietips
Spørsmal og svar om leiebil i Spania
Bilutleiefirmaer Spania
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania