Severdigheter og attraksjoner i Valencia

12 topp severdigheter og attraksjoner i Valencia som må sees

Severdigheter og attraksjoner i Valencia som må sees. Valencia er en av de vakreste storbyer i Spania med et rikt handelsliv samt attraksjoner og severdigheter av alle slag. Selv om Valencia er den tredje største byen i Spania, har den i en årrekke blitt oversett av turister som i stedet har valgt hovedstaden Madrid eller storebror Barcelona i nord.


Få byer langs Middelhavet har en så fordelaktig beliggenhet som Valencia der den ligger ute på en meget fruktbar slette bare 12 m.o.h. Valencia er stolt av de mange grønne områdene som lyser opp det urbane landskapet. Disse inkluderer de grønne sentrumsområder som er kjent som Turia Gardens, Cabecera Park, den botaniske hagen, Monforte Gardens, Viveros eller Royal Gardens, Glorieta og Alameda Gardens. Arven fra gamle monumenter, synspunkter og kulturattraksjonene gjør Valencia en av landets mest populære turistmål. Store monumenter inkluderer katedralen i Valencia, Torres de Serranos, Torres de Quart, den Llotja de la Seda og Ciutat de les Arts i les ciencies (City of Arts and Sciences).

Les også severdigheter i Spania og Spanias største turistattraksjoner

12 spektakulære attraksjoner og severdigheter i Valencia

Her gir vi deg en liste over de 12 viktigste severdighetene og attraksjonene i Valencia. Severdigheter som er verdt å oppleve under ferien i denne fantastiske byen.

1. Barrio del Carmen – Gamlebyen i Valencia

Barrio del Carmen Severdighet Valencia
I selve hjertet av Valencia finner vi i gamlebyen. Brede bulevarder med palmesus, barokke klokketårn, markeder og trivelige uteserveringer danner rammen for Valencias forholdsvis lille, men pulserende bydel. Vi må på ingen måte underslå det faktum at severdighetene i dette området også er mange og spennende. Den tidligere silkebørsen, La Lonja tilhører definitivt et sted som må besøkes. Bygningen ble reist så tidlig som i 1483 og står på UNESCOs liste over natur- og kulturarver. La Lonja er et prakteksempel på en bygning med gotisk arkitektur, der store haller med mange søyler er sterkt fremtredende.

Mer informasjon om Barrio del Carmen
Internet: www.valencia-tourist-travel-guide.com

2. Valencias kjente katedral

Valencia katedralen i Spania
Catedral de Santa María de Valencia ble påbegynt på 1200-tallet, på ruinene av en tidligere moské. Katedralen er kanskje aller mest berømt for å huse begeret som av Vatikanet har anerkjent som Den Hellige Gral. Ifølge tradisjonen var det dette Jesus drakk av ved sitt siste måltid. Begeret befinner seg i et eget sidekapell, og er en viktig attraksjon i Valencia. Andre severdigheter i katedralen er flere malerier av den verdensberømte spanske kunstneren Francisco Goya (1746-1828) – samt det vakre klokketårnet Torre del Miguelete fra 1300-tallet, som dessuten er et av Valencias landemerker. Fra toppen av tårnet har man en flott utsikt over torget «Plaza de la Reina» – med sine mange keramikk-boder og det nærliggende bygnings- og gatemiljøet.
Åpningstider: Daglig kl. 08.00 – 20.30.

Kontaktinformasjon Catedral de Santa María de Valencia
Adresse: Plaza de la Reina, Cathedral of Valencia, 46001 Valencia.
Internet: www.valenciavalencia.com

3. Plaza de la Virgen

Plaza de la Virgen Valencia
Tjueen århundrer med historie midt i hjertet av byen i Valencia, finner du historiske skatter som Valencia-katedralen, Micalet, basilikaen Virgin og Almoina. Ikke gå glipp av Tribunal de las Aguas (Water Court), en UNESCO kulturarv. Dette er en stor turistattraksjon i Valencia.

Mer informasjon om Plaza de la Virgen
Adresse: Plaça de la Verge, València, Valencia, Spania
Internet: es.wikipedia.org4. Mercado Central Valencia

Mercado Central i Valencia
Et av Europas største innendørs markeder finner vi i Valencia. Mercado Central ble bygget i 1914 i Art Nuevo, moderne stil, og er en opplevelse med alle sine dufter, farger og lyder. Ikke langt fra byens hjerte, torget Plaza de la Reina, finner vi en morsom bygning i metall, glass og vakre keramiske fliser. Mercado Central i Valencia er et mylder av liv og farge for den som er på jakt etter det helt særegne og spesielle i gourmetens verden. Her er det ett ord som gjelder mer enn noe annet; ferskt, veldig ferskt. Råvarene unngår som regel lange reiser eller lagring før de ligger på en av de tusen selgernes bord. Les mer om Mercado Central i Valencia

Kontaktinformasjon Mercado Central Valencia
Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 07.30 – 14.30.
Adresse: Plaza Ciudad de Brujas (Ciutat de Bruges), 46001 Valencia.
Internet: www.mercadocentralvalencia.es

5. Museer i Valencia

Museo de Bellas Artes Valencia
I Valencia er det hele 34 museer å velge mellom, og tilbyr kunst, historie, arkitektur. Opplev 18.århundre i Valencia på Museo Nacional de Cerámica (Nasjonale Keramikk Museum), som ligger i Palacio del Marqués de Dos Aguas. I tillegg anbefales Museo de Bellas Artes er blant Spanias beste kunstmuseer. Med sine verker av El Greco, Goya og Velazques, for ikke å glemme de valencianske impresjonistene Ribalta, Sorolla, Pinanzo og Espinosa, trekker samlingene besøkende fra hele verden. Museet ligger i vakre omgivelser i Jardin del Real ved Calle de San Pio V.

Mer informasjon om Musser i Valencia
Internet: 10 Beste museer i Valencia

6. The City of Arts and Sciences

The City of Arts and Sciences i Valencia
Designet av Valencias egen Santiago Calatrava, er dette et eksempel på arkitektur på sitt mest futuristiske. Den kolossale strukturen huser en IMAX-kino (ligger i Hemisfèric), samt Europas største akvarium – den i Oceanogràfic, interaktive pedagogiske utstillinger i Príncipe Felipe vitenskapsmuseum og avant-garde operahuset – Palau de les Arts Reina Sofía. Videre imponerende l’Assut de l’Or bro og Agora som er en fryd for sansene. Bare fasadene og arkitekturen får de fleste til å sperre opp øynene. Her finnes både et interaktivt vitenskapsmuseum, lasershow og planetarium, beliggende i det uttørkede elveløpet til Turia som nå er en vakker grønn park med fontener og cafèer. Skal du besøke alle avdelingene (og det bør du), vil det lønne seg stort å kjøpe et dagspass. En opplevelse.

Kontaktinformasjon The City of Arts and Sciences
Adresse: Av. del Professor López Piñero, 7, 46013 València, Valencia
Telefon: +34 902 10 00 31
Internet: www.cac.es

7. Plaza del Ayuntamiento

Plaza del Ayuntamiento i Valencia
I en trekantet layout, med variert arkitektur, en sentral fontene og fargerike blomster boder som lyser opp landskapet, er Plaza del Ayuntamiento omgitt av noen av byens mest ikoniske bygninger, som Plaza de Toros, Estación del Norte, Ayuntamiento de Valencia (rådhuset), Edificio de Correos (postkontor) og Plaza Redonda, for å nevne noen. Det er best kjent for vert til “mascletàs” feiringer, som finner sted i løpet av mars, og i løpet av Fallas.

Kontaktinformasjon Plaza del Ayuntamiento
Adresse: Plaça de l’Ajuntament, 46002 València, Valencia, Spania
Internet: www.plaza-ayuntamiento.com

8. Fallas Festivalen i Valencia

Fallas Festivalen i Valencia
Den årlige Fallas-festivalen, en fem dagers gatefest med gratis konserter og danseoppvisninger, tyrefektning, kostymeopptog og markeder. Alt sentreres rundt hundrevis av digre, dekorative og ofte satiriske figurer, som plasseres ut på gater og torg over hele byen. Ved festivalens slutt går de opp i flammer til stor jubel for tilskuerne. De fleste av de over to millioner besøkende til Valencia under festivalen er spanjoler, men denne spanske hemmeligheten er nå i ferd med å sprekke. Les mer om fiesta og festivaler i Valencia

Mer informasjon om Fallas Festivalen
Internet: www.fallas.com

9. Albufera naturpark

Albufera naturpark i Valencia
Albufera naturpark vil føre deg til en verden av urørt, ren natur hvor de eneste lydene du vil høre er fuglesang og lyden av vann. Uberørt av og beskyttet ligger reservatet ligger bare 10 km ut av byen. Et besøk her vil vise deg Valencias lidenskap for miljøet og hjelpe deg til å oppdage opprinnelsen til vår gastronomi.

10. Turia Garden

Turia Garden i Valencia
Turia Garden er en stor flott naturpark som dekker hele 9 km og ligger på den gamle seng av elven Turia. Dette er et grønt område, som strekker seg fra vest for byen i øst, og helt til City of Arts and Sciences. Utforsk naturparken med sykkel eller tog. I tillegg anbefales det et pit stop på Palau de la Música, ta en pause for å nyte de unike broene som krysser den fra nord til sør.

11. Valencia Bioparc

Valencia Bioparc i Valencia
Denne parken tilbyr muligheten til å fordype deg i en rekke naturlige habitater og å oppleve følelsen av å være en del av dine omgivelser sammen med dyrene som lever der. Bioparc er en av de nye generasjoner av dyreparker der barrierene mellom besøkende og dyrene ser ut til å forsvinne. Den gjenskaper de ulike ville miljøer på en svært naturlig måte, og med særlig vekt på vegetasjon, for å oppmuntre til komplett og total integrasjon av dyrene.
På et besøk vil du se en enorm savanne bebodd av antiloper, sjiraffer og neshorn, du vil oppdage hyener, gå blant bøfler og leoparder, gå dypt inn i en tett skog der gorillaene streifer forbi, og følg digre elefanter.

Kontaktinformasjon Valencia Bioparc
Adresse: Av. Pío Baroja, 3, 46015 València, Valencia
Telefon: 902 25 03 40
Internet: www.bioparcvalencia.es

12. Oceanogràfic

Oceanografic Valencia
Denne marine parken er det som oftest står øverst på ønskelisten til barna. Her er alle verdenshav representert med sine respektive sjødyr. Over 45 000 dyr og 500 forskjellige arter som for eksempel hvalross, delfiner, sjøløver og haier. Det runde buret som ses på lang avstand når du ankommer vitenskapsbyen er et fuglebyr med alle slags fuglearter. Anlegget har også en stor undersjøisk tunnel der du får møte haier og rokker på nært hold. I dette anlegget arrangeres også delfinshow til faste tider.

Trenger du leiebil til ferien i Valencia?Gode tips og lenker om leiebil i Spania
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Shopping i Valencia
Fiesta og festivaler i Valencia
Uteliv i Valencia
Klima og været i Valencia
Strender i Valencia
Restauranter i Valencia
Hotell i Valencia
Mercado Central i Valencia
Valencia i Spania
Valencia Camping
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania
Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania