Tips Billig Leiebil Alicante

12 Tips Billig Leiebil Alicante

Tips for billig leiebil i Alicante i Spania Skal du til Alicante og trenger billig leiebil? Millioner av turister hvert år leier bil i Alicante, og i høysesongen kan det til tider være vanskelig å få den type bil som du vil ha. Da er det greit å være oppmerksom på en del ting ved leie av bil i Alicante, slik at ferien eller oppholdet i Spania blir så problemfritt som mulig fra første stund.


Alicante by er hovedstad i provinsen med samme navn, og ligger sør i regionen Valencia. Alicante er en av de byene som er hurtigst i vekst i Spania. Økonomien er basert på turisme, vinproduksjon og eksport av frukt og olivenolje. Alicante har litt av hvert å by på. I nord har vi San Juan som er byens egen «badeby», her finner vi en lang flott strand, turistleiligheter, golfbane, restauranter og barer. Om sommeren når turistene kommer til San Juan er her et yrende folkeliv. Med leiebil i Alicante vil man kunne oppleve det meste som byen har å by på i eget tempo uten å bli avhenging av alternativ transport. Det finnes et hav av byer og tettsteder på Costa Blanca som er verdt et besøk.

Tips til Billig Leiebil i Alicante

Her skal vi ta for oss 12 tips til billig leiebil i Alicante i Spania. Disse vil hjelpe deg til å finne en billig leiebil fra et seriøst bilutleie selskap, og samtidig noen tips i forhold til hva du må huske på ved leie av bil i Alicante.

1. Bestill leiebil i Alicante på internett

I de aller fleste tilfeller er det mye rimeligere å bestille leiebil på internett som du kan hente når du lander på Alicante lufthavn. Venter du i siste liten til du har landet i Alicante vil prisene være høyere, lavere utvalg av biler, og du må kanskje ta til takke med en leiebil som ikke passer deg og din familie på din ferie. For garantert billigst leiebil i Alicante, bruk tilbudsskjemaet under for å sjekke priser og bestille leiebil.


2. Bestill tidlig

Som med fly er det lurt å bestille leiebil i Alicante så tidlig som mulig. En god regel er å bestille leiebil når man har bestilt flybillett slik at alt er klart for din ferie i Alicante. Bestiller du leiebil tidlig på internett vil du spare mye i forhold til hvis du venter til tett opp mot avreise. I ferier og høytider er dette spesielt viktig da det da er mangel på leiebiler i Alicante.

3. Sørg for at bilen har aircondition

Aircondition skal da være en selvfølge i et land hvor temperaturene om sommeren kan bli høyere enn 40 grader. Men nei, hos noen lokale bilutleieselskaper kan du oppleve å få en eldre bil uten aircondition. Velger du å bestille leiebil i Alicante gjennom oss kan du være sikker på at bilen er fra kjent og stort leiebilselskap, er maks 8 måneder gammel, og har aircondition.

4. Ikke glem størrelsen på bagasjen din

Mange tror at de billigste leiebilene er de minste, dette er også de bilene det blir bestilt mest av. Det mange ikke tenker på er at hele familien skal sitte godt, og at det i tillegg skal være god plass til bagasjen. Derfor kan det vere lurt å velge en mellomstor bil med bedre plass. Overaskende nok kan det være minst like billig som en liten bil.

5. Behov for barnesete

Når du har små babyer eller barn har du behov for barneseter. Kostnaden for å leie dette er lett € 5 til 10 euro per dag. Dette er nesten like mye som man betaler for leiebilen. Et godt tips som du sparer mye på er å ta dette med hjemmefra. Da kan du bruke barnesetet på flyet som ekstra sitteplass eller sjekke det inn på flyplassen med bagasjen din. Problem løst.

6. Unge sjåfører

Unge førere under 25 år er et problem på grunn av høyere risiko. Leiebilselskapene tar mye ekstra betalt for sjåfører under 25 år. Det man alternativt kan gjøre er å registrere leiebilen på far eller mor, og deretter legge til en sjåfør under 25 år. Da sparer du mye i forhold til å registere leiebilen direkte på den unge sjåføren.

7. GPS og annet ekstrautstyr

Ta med egen GPS i bagasjen eller kjøp den selv på et kjøpesenter i Alicante. GPS tar leiebilselskapene mye betalt for og man betaler ofte mer for GPS enn hva den koster ny i butikkene. Styr unna.

8. Sjekk avtale for drivstoff

Flere og flere bilutleieselskaper tar forhåndsbetalt for en full tank med diesel eller bensin når du henter bilen. Den prisen du betaler er noe høyere enn hvis du skulle fylt opp tanken selv. Da kan du levere bilen tilbake med tom tank. Leverer du bilen tilbake med f.eks halv tank, får du tilbakebetalt for drivstoffet som du ikke har brukt.

9. Vær forberedt og spar tid

Sørg for at du tar med deg en utskrift av din bestilling på leiebil i Alicante, reservasjonsnummer, førerkort, pass og kredittkort. Bilutleieselskapene har stor pågang og svært ofte kan man oppleve kø. Har du dette klar når det blir din tur, vil du spare tid.

10. Sjekk forholdene i bilen

Når du får tildelt en leiebil, må du kontrollere at du får riktig type bil eller prisklasse. drivstofftype, ekstra sjåfør eller ikke. Ikke aksepter en dårligere bil når bilutleie sier at de ikke har flere biler av spurte typen bil.

11. Sjekk bilen

Dette er et viktig. Selv når du har det travelt eller føler deg sliten, er det verdt å ta seg tid til å sjekke bilen nøye. Du er ansvarlig for skadene på bilen. Sørg for at alle riper og bulker er nevnt i kontrakten. Ellers kan de prøve å belaste deg for skader gjort av den forrige leietakeren. Samme gjelder for interiøret.
Bruk mobilen til å ta en video rundt bilen. Da har du bevis for i hvilken stand bilen var i når du fikk den.

12. Retur av bilen

Når du leverer leiebilen tilbake i Alicante, husk å gi beskjed om eventuelle skader, og ta video av bilen igjen for å dokumentere tilstand bilen var i når du leverte fra deg bilen. Ta og et bilde av dashbordet på bilen for å dokumentere drivstoffnivå og kilometerstand. Da slipper du ubehageligheter i etterkant, og har bevis hvis det skulle skje noe.


Gode tips og lenker om leiebil i Alicante
Leiebil Alicante tips
Leiebil Alicante erfaringer
Alicante Provinsen
Severdigheter, opplevelser og attraksjoner i Alicante
Shopping i Alicante
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania
Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania