11 Topp severdigheter attraksjoner Alicante

11 Topp severdigheter og attraksjoner i Alicante

Topp severdigheter og attraksjoner i Alicante i Spania. Alicante er en av de fineste byene å feriere i Spania. Byen er kjent for sin nydelige middelhavskyst, og man legger spesielt merke til de vakre fjellene med de varme og sandfylte strendene rundt seg. Alicante by tilbyr det meste og hvor det er enkelt å komme seg rundt. Byen er verdt et stopp, selv om mange nordmenn bare raser gjennom byen på vei til sine feriehus andre steder langs Costa Blanca.


Alicante by er hovedstad i provinsen med samme navn, og ligger sør i regionen Valencia. Alicante er en av de byene som er hurtigst i vekst i Spania. Økonomien er basert på turisme, vinproduksjon og eksport av frukt og olivenolje. Alicante ligger flott til ved Middelhavet og har litt av hvert å by på. I nord har vi San Juan som er byens egen «badeby», her finner vi en lang flott strand, turistleiligheter, golfbane, restauranter og barer.

Les også severdigheter i Spania og Spanias største turistattraksjoner

Bli med i Facebook Gruppen: Vi som trives på Costa Blanca

Topp 11 attraksjoner og severdigheter i Alicante

Vi skal her ta for oss topp severdigheter og attraksjoner i Alicante by for hele familien. Litt av hvert for alle aldersgrupper og interesser. God tur!

1. Borgen i Alicante- Castillo de Santa Bárbara

Slottet i Alicante Castillo de Santa Bárbara
På toppen av Benacantil fjellet ruver det gedigne fortet. Uansett hvor du befinner deg i Alicante, ser du Santa Barbara 166 meter over bybildet. Fortet har vært et yndet mål for erobring opp gjennom tidene. Til tross for stadige angrep og ødeleggelser, har fortet klart seg gjennom de tøffeste slag. Til glede for alle turister og historieinteresserte i vår tid. Den enkleste måten å komme seg til fortet på er å enten ta toget inn til Alicante og gå av i havnen, eller parkere bilen i det store underjordiske parkeringshuset i havnen. Fra havneområdet er det to minutter å gå til heisen som bringer deg opp til fortet. Les mer om Castillo de Santa Bárbara

Kontaktnformasjon Castillo de Santa Santa Bárbara
Åpningstider: Daglig kl. 09.00 – 19.00 i vinterhalvåret (oktober – mars), kl.10.00 – 20.00 om sommeren.
Adresse: Av. de Juan Bautista Lafora 6, 03002 Alicante.
Telefon: +34 966 377 034.
Internet: www.castillodesantabarbara.com

2. Castillo de San Fernando

Slottet Castillo de San Fernando Alicante
Castillo de San Fernando har havnet i skyggen for storesøster Castillo de Santa Santa Bárbara. Fernando er atskillig mer forfallent og overgrodd, men du har nesten like fin utsikt herfra, og du får området nesten for deg selv, da det ikke er mange turister som vet om dette slottet. Dette er et fredelig og øde sted midt i Alicante by, med løvestatuer som skuer ned på havnen og store portaldører som fører deg ingensteds. Castillo de San Fernando ligger på en klippe noen hundre meter nord for Plaza de Luceros, og du kan lett gå opp dit på egenhånd. Anbefales!

Kontaktinformasjon Castillo de San Fernando
Adresse: Camino del Castillo de San Fernando & Calle Ronda del Castillo, 03005 Alacant, Alicante, Spania
Internet: www.castillosanfernando.org3. MUBAG – Museo de Bellas Artes Gravina

Museo de Bellas Artes Gravina Alicante
Museo de Bellas Artes Gravina ligger sentralt i Alicante by liker nord for Plaza Puerto del Mar. Det er et kunstmuseum som holder til i den godt bevarte 1700-bygningen Gravina Palace, som en gang var privatbolig for greven av Lumiares. Like nord for Plaza Puerto del Mar finner du dette klassiske kunstmusèet, beliggende i et gammelt herskapshus fra 1700-tallet. Her utstilles over 500 kunstverk fra middelalderen og opp til 1920-tallet, av flere av Spanias fremste kunstnere.

Kontaktinformasjon Museo de Bellas Artes Gravina
Åpningstider: Tirsdag – lørdag kl. 10.00 – 20.00. Søndag kl. 10.00 – 14.00. Mandag stengt.
Adresse: Calle de Gravina 13, 03002 Alicante, Spania.
Telefon: +34 965 146 780.
Internet: www.mubag.org

4. MARQ – Museo Arqueológico Provincial

MARQ Museo Arqueológico Provincial Alicante
Museo Arqueológico Provincial er et imponerende arkeologisk museum, som ligger ca. 500 m nord for Alicante sentrum. Her finnes det i alt over 80.000 små og store gjenstander, som i sum representerer områdets historie fra steinalderen til middelalderen. Dette enorme og moderne musèet stiller ut over 81000 gjenstander, fra steinalderen til middelalderen. Vel verdt et besøk.

Kontaktinformasjon Museo Arqueológico Provincial
Åpningstider: Tirsdag – lørdag kl. 10.00 – 19.00. Søndag kl. 10.00 – 14.00. Mandag stengt.
Inngang: 25 kroner, barn halv pris.
Adresse: Plaza del Doctor Gómez Ulla S/N, 03013 Alicante.
Telefon: +34 965 149 000.
Internet: http://www.marqalicante.com/

5. Catedral San Nicolás de Bari

Catedral San Nicolás de Bari Alicante
Alicantes viktigste kirkebygning er Catedral San Nicolás de Bari, som ble oppført mellom 1616 og 1662. Den ligger i gamlebyen El Barrio, på et sted der det tidligere sto en arabisk moské. Grunnplanet er formet som et latinsk kors, og seks små sidekapeller er forbundet med katedralens hovedskip. Over dette hvelver det seg en vakker, blå kuppel.

Kontaktinformasjon Catedral San Nicolás de Bari
Åpningstider: Hverdager kl. 07.30 – 13.00 og kl. 17.30 – 20.00.
Lørdager og søndager kl. 08.30 – 13.00 og kl. 17.30 – 20.30.
Adresse: Plaza de Abad Peñalva 2, 03002 Alicante.
Telefon: +34 965212662.
Internet: concatedralalicante.com

6. Havnepromenaden – Explanada de España

Havnepromenaden Explanada de España Alicante
I sentrum av Alicante kan en ikke unngå å finne byens flotte promenade «Explanada d´Espanya». Her spaserer en på et mønster av 6,6 millioner svarte, røde og kremfargede fliser. På en tur langs promenaden møter en restauranter, lekeplasser, musikanter og utallige boder med håndverkskunst og suvenirer, og om en ønsker er det mulig å dyppe tærne i Middelhavet. På sørsiden ligger hvanemarinaen Puerto Viejo med hundrevis av fritidsbåter i alle størrelser, og på nordsiden uterestauranter og barer. Fire rader palmetrær gir nok skygge. Du finner også gateboder som tilbyr håndverkskunst, klær, suvenirer med mer, mens musikanter og gjøglere underholder. Det er stort sett alltid et yrende folkeliv på Explanada España. Utecaféene ligger tett – og i tillegg vrimler det av boder, der man kan få kjøpt klær, kunsthåndverk og suvenirer. Ofte er det også underholdningsinnslag med musikere og andre gateartister.

Kontaktinformasjon Explanada de España
Adresse: Passeig Esplanada d’Espanya, Alacant, Alicante, Spania
Internet: www.alicanteturismo.com

7. Strandliv – Playa del Postiguet

Playa del Postiguet Alicante
Costa Blanca er kjent for sine mange, flotte badestrender. Flere av dem ligger nær Alicante. Aller nærmest finner vi den populære Playa del Postiguet, som praktisk talt ligger kloss ved byens sentrum – like øst for marinaen. Langs stranden kan man spasere på en idyllisk, palmesmykket promenade. Badevannet ved Playa del Postiguet er kvalitetsstemplet med blått flagg. På stranden finnes solsenger tilgjengelig, og badestedet er dessuten tilrettelagt for vannsportsaktiviteter. De mange blå og hvite parasollene er strandens varemerke. Les mer om strender i Alicante

Kontaktinformasjon Playa del Postiguet
Adresse: Platja del Postiguet, Alicante, Spania
Internet: www.spania24.no/costa-blanca-strandguide

8. Spis en deilig Paella

Paella i Alicante
Alicante og Valencia provinsene er kjent for sine gode ris retter med navnet Paella. Dette er en tradisjonell rett som inneholder ris, litt grønnsaker, skalldyr, skjell, blekksprut, kylling eller andre kjøttyper avhengig av den type paella du bestiller. Det er en paella som blir laget med blekksprut og blekket til blekkspruten. Denne retten kan se litt ekkel og rar ut, men er fantastisk god. Mange spiser Paella med litt ali oli (mayones med hviløk) ved siden av. Det finnes mange restauranter i Alicante sentrum som har Paella som spesialitet. Les mer om restauranter i Alicante

9. Uteliv i Alicante

Uteliv i Alicante
I Alicante finner du diverse områder og steder hvor du kan oppleve en morsom og sosial kveld på byen. Noen av stedene vi anbefaler er gaten La Avenida de Ramón y Cajal, El Barrio og ved havnen. Utelivet i Alicante har litt andre åpningstider og drikkevaner enn i Norge. Barene er ofte åpne til klokken 04:00-05:00 og diskotekene kan være åpne til langt ut på morgenkvisten. I Alicante i Spania er det vanlig å drikke øl, Tinto verano (rødvin med brus) eller drinker med whiskey, rom eller vodka blandet med brus. Prisene på en drink kan variere fra 5 til 10 Euro. Les mer om uteliv i Alicante

10. Ta en tur innom gamlebyen El Barrio

Gamlebyen i Alicante El Barrio
Hvis du vil besøke de beste plassen i Alicante på kveldstid, så er gamlebyen El Barrio det perfekte stedet. Her finnes det en rekke gode barer. Bygget under beskyttelse av Castillo de Santa Bárbara, svingete gater i Alicantes historiske El Barrio finner du rundt Ayuntamiento (City Hall) og San Nicolás katedralen. For bare noen få tiår siden holdt denne bydelen på å råtne vekk. El Barrio hadde et omdømme som «den dårlige delen av byen». Et stort statlig initiativ, gjort for å få bydelen slik den en gang var. Man pusset opp de fargerike husene og man fikk de koselige torgene tilbake til sin tidligere storhet. Alicantes eldste nabolag har blitt restaurert, og er nå en plass å besøke.

Mange liker også å shoppe i Alicante på natten. Siden Alicante er både en turist- og universitetsby, finnes det mange butikker som holder oppe om natten. Det er også kinoer og diskoteker man kan ha det gøy på. Langs kysten finnes det en rekke restauranter med nydelig utsikt og eksepsjonell mat og servering. Du finner noe i alle prisklasser. Det er også populært å stikke innom en av de mange iskrembutikkene.

11. Alicantes museum for moderne kunst

Museo de Arte Contemporáneo de Alicante
På Alicantes museum for moderne kunst, MACA (Museo de Arte Contemporáneo de Alicante), kan du se kunst fra det 20. århundre fra store kunstnere som Picasso, Cocteau, Miro, Dali, Max Ernst og Francis Bacon. Museumsbygningen er i seg selv et besøk verdt, den er oppført i det 17. århundre i barokk stil og er et strålende eksempel på Alicantes barokke byarkitektur. Bygningen har også tidligere tjent som kornkammer, fengsel og skole.

Kontaktinformasjon Museo de Arte Contemporáneo de Alicante
Adresse: Plaza Sta. María, 3, 03002 Alicante, Spania
Telefon: +34 965 21 31 56
Internet: www.maca-alicante.es


Gode tips og lenker om Alicante
Alicante Provinsen
Severdigheter, opplevelser og attraksjoner i Alicante
Aktiviteter, severdigheter og opplevelser for barn i Alicante
Topp strender i Alicante
Shopping i Alicante
Restauranter i Alicante
Uteliv i Alicante
Spa og Spa Hotell i Alicante
Klima i Alicante
Temperaturer i Alicante
Norske skoler i Alicante
Alicante Flyplass
Leiebil Alicante tips
Leiebil Alicante erfaringer
12 Tips for billig leiebil i Alicante
Bilutleietips
Spørsmal og svar om leiebil i Spania
Bilutleiefirmaer Spania
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania