Severdigheter i Calpe

11 Topp Severdigheter i Calpe

Byen Calpe er tredelt med en gammelby oppe mot hovedveien. En trivelig havn ved Peñon de Ifach og feriebyen nede ved den flotte stranden Playa de la Fossa. Calpes smale gater i gamlebyen står der som bevis på svunne tider med sine etterlevninger av bymurer. Vi skal her ta for oss 11 topp severdigheter i Calpe i Spania.


Video Calpe
Calpe ligger nord på Costa Blanca, er ikke så kjent blant oss nordmenn. I Calpe bor det desidert flest tyskere, selvsagt sammen med mye engelskmenn som over alt i Spania. Det er så mange tyskere som bor i Calpe at de har egen Oktoberfestival. En skikkelig kopi av originalen i München. Fra 1. til 12. oktober flyter ølet i store telt hvert eneste år. Calpe byr på vakker natur, spansk atmosfære og mange eksempler på gammel og fin bebyggelse. Et spesielt festlig innslag i Calpe-miljøet er de daglige fiskeauksjonene. I havna ligger 16-18 trålere som før soloppgang drar ut på havet. Ved 17-tiden returnerer de, og da starter fiskeauksjonen.

Les også severdigheter i Spania og Spanias største turistattraksjoner

Bli med i Facebook Gruppen: Vi som trives på Costa Blanca

Severdigheter i Calpe

Calpe på Costa Blanca i Spania rundt en times kjøring nord for Alicante. For å komme til Calpe fra Costa Blanca Syd, er det enklest å ta motorveien AP 7 nordover, eller N-332. Det er godt skiltet mot Calpe. Den spesielle russisk ortodokse kirken ligger også like ved N-332 mellom Altea og Calpe. Så ved en tur til Calpe kan du oppleve mange forskjellige severdigheter. Her tar vi for oss de 11 beste serverdighetene i Calpe i Spania.

1. Calpe-klippen Peñon d’Ifach

Penon difach i Calpe
Calpe-klippen er selve symbolet på Costa Blanca. Det var også et av forfatteren Hemingways favorittsteder. Intet annet sted får jeg slik inspirasjon som på Calpeklippens topp, skal Ernest Hemingway ha sagt. Hvis man befinner seg i Calpe er det helt umulig å overse den gigantiske klippen Penon d ifach som ruver over byen. Klippen er et naturreservat, og er synlig fra flere mil unna. Dette fantastiske landemerke er tilholdsted for mengder av sjeldne lokale planter, over 300 forskjellige dyrearter og er et årlig hekkested for store kolonier med sjøfugl. Peñon d’ Ifach er en klippe, som er en del av en 1 km lang halvøy ved Calpes havneområde.

Den rager 322 meter over havflaten, og er Calpes mest kjente landemerke. Det sies at en gang for veldig, veldig lenge siden, bodde det to troll i fjellet. Trollkjerringa var visstnok slem mot trollgubben. En dag ble trollet så sint på trollkjerringa, – han tok en stor stein ut av fjellet og kastet den langt av gårde. Steinen landet ved strandlinjen i Calpe, og er nå kjent som fjellklippen.

Klippen og området rundt har siden 1987 hatt status som naturpark. Klippen regnes som et resultat av et større ras en gang i historien fra det nærliggende fjellmassivet Sierra de Olta. Hele turen opp til toppen tar ca en time, men den er ikke noe å anbefale for de med høydeskrekk. Bratte, snirklete veier og en fantastisk utsikt venter for øvrig på deg som tør, og fra toppen kan du se helt til Ibiza på en klar skyfri dag. Fra toppen av klippen er det en fantastisk utsikt over byen, havnen og havet, og ved foten av klippen finner vi Calpes fiskerihavn – i tillegg til Nautical Club og lysbåthavnen.

Kontaktinformasjon Peñon d’Ifach
Adresse: Carretera del Puerto, Calpe.
Internet: parquesnaturales.gva.es

2. Dronningens bad – Los Baños de la Reina

Los banos de la reina i Calpe
Sør for fiskehavnen finner du Baños de la Reina. Dette arkeologiske området har vært kjent i mange år og i 1610 fikk det navnet ”Baños de la Reina”. Legenden forteller at dette fungerte som en SPA plass, for en “muslimsk dronning”. Sannheten er at badet faktisk var et oppdrettsanlegg for fisk. Fisken ble her holdt i live til den ble lagt i salt ved den romerske fiskefabrikken. Forskjellige fiskebasseng ble brukt til å skille de ulike arter av levende fisk. Lokalbefolkningen kom hit også for å kjøpe fisk eller for bare underholdningens skyld. Fra gammelt av ble Baños de la Reina sett på som en av de viktigste næringskildene langs hele Middelhavet.

Kontaktinformasjon Los Baños de la Reina
Adresse: Playa Arenal-Bol, 03710 Calpe.
Internet: historiadecalp.net3. Calpes vakre strender

Strender i Calpe
I Calpe finner du mange vakre og stille bukter, og også brede fine bystrender med finkornet sand. Stranden Les Bassetes som ligger i nord, er ypperlig for seiling og dykking. Levante o La Fossa Beach og Arenal-Bol Beach er de travleste bystrendene som har alt av fasiliteter. Her er også en strandpromenade og man kan leie pedalbåter, jetski og windsurfing-utstyr. Like ved de to store bystrendene i Calpe finnes også flere små-strender. Den mer intime og bortgjemte sand-straden ved havnen «Puerto Blanco» ligger beskyttet til like ved den lille lystbåt havnen.
«Cantal-Roig» stranden like syd for fiske-havnen og «Peñon» er et annet alternativ.

Noen av vikene i Calpe er kun tilgjengelig fra sjøen. Cala del Collao, Cala Gasparet og flere som Calas del Racó og Penyal som ligger inntil Calpe-fjellet er usedvanlig vakre.

4. Fisketorget – La Lonja de Calpe

La Lonja de Calpe
La Lonja de Calpe er navnet på bygningen der den daglige fiskeauksjonen finner sted fra mandag til fredag​​. Bygningen ble oppført i 1991, og framstår som noe mer enn en auksjonshall. Fiskeauksjonen, som starter i fem-tiden om ettermiddagen og varer et par timer, er en populær og svært godt besøkt severdighet i Calpe, også blant turister som ikke er til stede for å handle. De kommer først og fremst for å oppleve den særegne stemningen ved auksjonen.

Kontaktinformasjon La Lonja de Calpe
Åpningstider: Mandag – fredag kl. 17.00 – 20.00.
Adresse: Havnen i Calpe.
Internet: www.calpe.es

5. Naturparken – Las Salinas

Las Salinas i Altea
Naturparken Las Salinas ligger i nærheten av Calpe-klippen, og består bl.a. av en stor saltvannslagune og et betydelig våtmarksareal. I området er det anlagt flere flotte turstier. Parken er et særlig beskyttet område for fugler. Hele 170 forskjellige arter finnes i området. Det parken også er mest kjent for, er den store bestanden av flamingoer, som man her har mulighet for å beundre på nært hold. Sammen med Baños de la Reina og Peñon d’Ifach har Las Salinas hatt en betydningsfull funksjon i forhold til saltutvinningen i dette området siden romertiden.

Las Salinas er et av de få gjenværende, ubebygde arealer ved Calpe. Naturparken er rik på biologisk mangfold, og myndighetene legger stor vekt på å beskytte området mot slitasje og forsøpling. Nærheten til sentrum, gjør at Las Salinas er lett tilgjengelig. Man kan uten anstrengelse gå til fots hit nesten uansett hvor man ellers befinner seg i Calpe.

Kontaktinformasjon Las Salinas
Adresse: På nordsiden av Avenida de la Marina, Calpe.
Internet: Facebooksiden til Las Salinas

6. Kirken – Iglesia Nuestra Señora de las Nieves

Iglesia Nuestra enora de las Nieves i Calpe
Det vakre, modernistiske kirkebygget ble oppført i 1973, i fysisk tilknytning til den gamle kirken. Den moderne fasaden, med sine vakre mosaikker og glassmalerier, er et særegent blikkfang ved Plaza de la Villa. Motivene i fasademosaikken, som ble avduket høsten 1997, fremstiller ulike scener fra Det gamle og Det nye testamentet, samt bilder av Kristus. Stilen er overveiende funksjonalistisk – men også influert av klassisismen. Også interiøret er preget av enkle, rene linjer – og veggene er hvite. I stedet for tradisjonell altertavle, domineres koret av en gullbelagt statue som fremstiller Jomfru Maria og Jesus-barnet. Statuen er basert på en legende med opprinnelse i Roma på 300-tallet, som også har gitt navn til kirken: Nuestra Señora de las Nieves (Vår Frue av snøen, eller ”Snøjomfuen”).

Kontaktinformasjon Iglesia Nuestra Señora de las Nieves
Åpningstider: Tirsdag – fredag​​ kl.10.00 – 14.00 og kl.18.00 – 20.30. Lørdag kl.11.00 – 14.00.
Adresse: Plaza de la Villa 12, 03710 Calpe.
Internet: www.parroquiadelasnievescalp.es

7. Kirken – Iglesia Antigua de Calpe

Iglesia antigua de Calpe
La Iglesia Antigua ligger i sentrum av gamlebyen i Calpe, nærmere bestemt ved Plaza de la Villa. Kirken ble opprinnelig oppført på 1400-tallet, men har vært gjenstand for noen endringer opp gjennom historien. Det vakre klokketårnet er bl.a. bygget i flere etapper. I utgangspunktet var kirken fysisk knyttet til Calpes festningsverk – og sakristiet, samt nedre del av klokketårnet var opprinnelig en del av byens middelalderfestning. La Iglesia Antigua har en rektangulær form, med to skip som er atskilt av fem søyler. Arkitektonisk er kirken bygget i en blanding av gotisk og maurisk stil. Sakristiet og koret stammer fra 1700-tallet, mens andre interiørdeler er like gamle som kirken. Blant de eldste elementene er den vakre altertavlen. Den nye kirken, Iglesia Nuestra Señora de las Nieves, er bygget sammen med La Iglesia Antigua.

Kontaktinformasjon Iglesia Antigua de Calpe
Åpningstider: Tirsdag – fredag​​ kl.10.00 – 14.00 og kl.18.00 – 20.30. Lørdag kl.11.00 – 14.00.
Adresse: Plaza de la Villa 12, 03710 Calpe.
Internet: www.parroquiadelasnievescalp.org.es

8. Museo etnológico Casa Cocó

Museo etnológico Casa Cocó i Calpe
Museet Casa Cocó ligger litt nordøst for gamlebyen, nærmere bestemt i Gargisindi, som tidligere har vært et typisk jordbruksområde. Museet er også etablert i tilknytning til et tidligere gårdsbruk i typisk lokal stil. Hovedfokus for museet er en presentasjon av utviklingen innenfor primærnæringene i Calpe. De ulike rommene i komplekset presenterer hver sin spesialitet. Et av rommene er viet til vin-historie. Her kan vi lære noe om tradisjonell vinproduksjon, bl.a. om hvordan druene ble ”fot-tråkket”. Et annet rom er dedikert til fiskeri. Her vises, både ved hjelp av en fotoutstilling og ved hjelp av gjenstander, hvordan selve fisket har foregått gjennom tidene, hva slags utstyr som har vært brukt – og hvilke båttyper som har vært anvendt.

Kontaktinformasjon Museo etnológico Casa Cocó
Åpningstider: Alle dager kl. 10.30 – 13.30 og kl. 17.30 – 20.30 (i sommerhalvåret) .
Adresse: Partida Gargasindi, 22G, 03710 Calpe.
Internet: www.calpe.es

9. Museo Fester

Museo Fester i Calpe
Museo Fester er et lite spesielt kostymemuseum, som ligger i en eldre tradisjonsrik bygning i utkanten av gamlebyen i Calpe. Bygningen ble oppført på slutten av 1800-talet, og ble i perioden 1905 – 1916 brukt både som rådhus og rettslokale. Senere har det vært butikk og kro her. De fleste av kostymene som finnes i museet, har vært anvendt ved de ulike festivalene og historiske spillene som opp gjennom årene har vært oppført i Calpe. En del av dem er kopier av uniformene til mauriske offiserer, andre er helgendrakter eller kongelige kostymer.

Kontaktinformasjon Museo Fester
Åpningstider: Tirsdag – søndag kl. 10.30 – 13.30 og kl. 17.00 – 20.00. Mandag stengt.
Adresse: Calle de José Antonio 6, 03710 Calpe.
Internet: www.visitarvalencia.com

10. Museo del Coleccionismo

Museo del coleccionismo i Calpe
Museo del Coleccionismo åpnet i september 1997 for å huse historiske gjenstander fra medlemmene av en lokal, privat samlerklubb. Etter hvert har museet fått et betydelig tilskudd av gjenstander både fra private og offentlige givere. Museet ligger ved Plaza de la Villa i gamlebyen i tilknytning til ruinene av Torreo de la Peca, som i seg selv er en viktig severdighet. Dette er restene av et gammelt festningsverk fra rundt år 1400, samt en del av de gamle festningsmurene som omgir Plaza de la Villa.

Kontaktinformasjon Museo del Coleccionismo
Åpningstider: Tirsdag til søndag kl. 10.30 – 13.30 og kl. 17.00 – 20.00.
Adresse: Plaza de la Villa 15, 03710 Calpe.
Internet: www.calpe.es

11. Museo Arqueológico i Calpe

Museo Arqueologico i Calpe
Det arkeologiske museet i Calpe ligger sentralt i gamlebyen, like i nærheten av Plaza de la Villa. Museet ble bygget i 1926, etter at den gamle byporten, «El Portalet», var blitt revet tre år tidligere. Byporten, som var eneste inngang til den befestede middelalderbyen, ble oppført på 1300-tallet. Museumsbygningen er arkitektonisk influert av ”El Portalet” – og hadde fram til 1974 funksjon som rådhus.

Museet har to etasjer pluss kjeller, og er eksteriørmessig kjennetegnet av sitt vakre klokketårn, som danner sentrum i en symmetrisk fasade. I Museo arqueológico blir man presentert for en rekke funn, særlig fra perioden 300-tallet – 800-tallet, bl.a. kjøkkenredskaper, mynter og begravelsesgjenstander. Også funn fra ruinene av det såkalte Baño de la Reina (Dronningens bad) er utstilt her. Det foregår for øvrig fremdeles arkeologiske utgravninger i området rundt Calpe, så museumssamlingen blir fortløpende supplert med nye gjenstander.

Kontaktinformasjon Museo Arqueológico
Åpningstider: Onsdag – søndag kl.10.30 – 13.30 og kl.18.00 – 22.00 (i høysesongen).
Tirsdag – lørdag kl. 10.00 – 14.00 og kl. 16.30 – 19.30 (i lavsesongen).
Adresse: Calle Francisco Zaragoza 2, 03710 Calpe.
Internet: www.marqalicante.com

Kart CalpeTrenger du leiebil til ferien i Calpe?Calpe – Gode tips og lenker
Uteliv i Calpe
Restauranter i Calpe
Shopping i Calpe
Strender i Calpe
Klima i Calpe
Severdigheter i Calpe
Leiebil i Calpe
Leiebil Alicante tips
Leiebil Alicante erfaringer
12 Tips for billig leiebil i Alicante
Alicante Provinsen
Costa Blanca i Spania
Severdigheter Costa Blanca
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania
Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania