11 Topp kjøpesentre på Gran Canaria

Kjøpesentre og shopping på Gran Canaria

Kjøpesentre på Gran Canaria. Det finnes mange store kjøpesentre på Gran Canaria, og mange turister benytter ferien sin til å shoppe når de trenger en pause fra sol og strandlivet. Vi skal her ta for oss de beste kjøpesentrene på Gran Canaria som garantert vil dekke selv den mest kresne sitt behov.


Se også oversikt over markeder på Gran Canaria

Gran Canaria kan friste med mange kjøpesentre med et godt utvalg av internasjonale ekslusive butikker og kjente spanske merkevarer. Prisnivået på varer er høyere i sør enn i nord på Gran Canaria. Dette skyldes at det er mange fler turister i de sørlige områdene, spesielt i Arguineguin, Puerto Rico, Maspalomas og Playa del Ingles. Gran Canaria har som de andre Kanariøyene opprettholdt sin status som frihandelssone, og har derfor lavere skatt og avgifter på såkalte «luksusvarer» som alkohol, tobakk, parfyme, kosmetikk. Dette gjør at disse varene er langt billigere å handle på Gran Canaria enn ellers i Europa.

De 11 beste kjøpesentre på Gran Canaria

Den kommersielle kjernen finner sted i Las Palmas, og er uten tvil Gran Canarias største handelssentrum. Her finner du alle de store kjedene og merkevarebutikkene, både spanske og internasjonale, men du har også endel andre muligheter, da i hovedsak langs østkysten.

#1 Las Arenas – Las Palmas

Las Arenas kjøpesenter Gran Canaria
Kjøpesenteret Las Arenas i Las Palmas ligger rett ved konserthuset «Auditorio Alfredo Kraus» – i den sørlige del av Canteras-stranden. Senteret har blitt et kommersielt symbol på hovedstaden – med sin karakteristiske pyramideformede bygning. Las Arenas har godt over 100 butikker og restauranter – med salg av bl.a. moteklær, sko, accessoirer, gaveartikler, leker og sportsutstyr. Noen kjente motemerker som føres her er Blanco, Adidas, Claire’s, Guess, Stradivarius, Mango, Jack & Jones og Mango. I senteret finner man også 6 kinosaler, lekeområde for barn samt det store supermarkedet Carrefour.

Kontaktinformasjon kjøpesenter Las Arenas Gran Canaria
Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00.
Adresse: Carretera del Rincón, 35010 Las Palmas
Internet: cclasarenas.com

#2 El Tablero – Las Palmas

El Tablero kjøpesenter Gran Canaria
El Tablero kjøpesenter er en av de nyeste sentre, og er det nærmeste til Playa del Ingles, og Maspalomas. Det ligger like ved motorveien GC-1, i den sørlige delen av øya. Det har kvalitets butikker som Zara, Timberland , og en HiperDino supermarked, men er ikke så stor som Atlantico senteret.

Kontaktinformasjon kjøpesenter El Tablero
Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00.
Adresse: Av. Francisco Vega Monroy, 21, 35109 El Tablero, Las Palmas, Spania
Internet: cceltablero.com

#3 Shopping området La Estrella – Telde

Shopping-området La Estrella er svært populært blant lokale på Gran Canaria. Det er en gruppe bygninger på begge sider av motorveien, som ligger i Telde, som er en by midt mellom flyplassen og Las Palmas de Gran Canaria. På den ene siden finer du den franske “Alcampo” hypermarked. Ved siden av den vil du finne det beste byggvarehuset på øya, den franske “Leroy Merlin” butikken. Ved siden av disse har møbelgiganten Ikea åpnet en ny massiv butikk 31. juli 2012. På den andre siden av motorveien er det en Decathlon butikk, som er den største sportsutstyr butikken på øya. Ved siden av ligger det en omfattende butikk som heter Macro. Kun bedrifter og personer som har butikker får lov til å dra på shopping der. Det er rikelig med gratis parkering tilgjengelig foran alle bygningene, og de beste dagene å gå er hverdager. Fredager og lørdager det blir overfylt.

#4 Centro Comercial El Muell – Las Palmas

El Muelle kjøpesenter Gran Canaria
Kjøpesenteret El Muelle ligger flott til ved havnen (Puerto de la Luz) i hovedstaden Las Palmas, nordøst på Grand Canaria. El Muelle har omlag 60 butikker og 30 restauranter, barer og caféer. I tillegg finnes en bowlinghall, kinosaler samt et stort frilufts-diskotek. Det er kort avstand fra senteret til Santa Catalina-parken. El Muelle har et godt utvalg av butikker, som har salg av bl.a. moteklær, sko, accessoirer, parfyme, bøker og sportsklær. Noen av de mest kjente motemerkene man finner i El Muelle er bl.a. Zara, Mango, Blanco, Benetton, Stradivarius og Guess.

Kontaktinformasjon kjøpesenter El Muelle
Åpningstider: Alle dager kl. 10.00 – 22.00
Adresse: Muelle Santa Catalina, 35008 Las Palmas
Internet: www.ccelmuelle.es

#5 7 Palmas Gran Canaria – Las Palmas

7 Palmas kjøpesenter Gran Canaria
7 Palmas er et stort shopping- og underholdningssenter, som ligger omlag 4 km sørvest for Las Palmas bysentrum. Senteret ble åpnet i 2002, og har 90 butikker og restauranter – fordelt på 4 etasjer. Her kan man bl.a. handle moteklær, sko, accessoirer, sportsutstyr, interiørartikler og leker. I tillegg finnes frisørsalong, bank, apotek, 9 kinosaler og utendørs lekepark. De mest kjente motemerkene som finnes her er Blanco, Claire’s, Cortefield, Massimo Dutti, Mango, Stradivarius, Zara og Women’ Secret.

Kontaktinformasjon kjøpesenter 7 Palmas Gran Canaria
Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00.
Adresse: Avenida Pintor Felo Monzón 44, 35019 Las Palmas
Internet: centrocomercial7palmas.com

#6 Centro Comercial Atlántico – Vecindario

Atlantico kjøpesenter Gran Canaria
Kjøpesenteret Atlantico ligger på sørøstkysten av Gran Canaria, nærmere bestemt i byen Vecindario. Senteret befinner seg 22 km nordøst for Playa del Inglés. Atlantico har over 100 butikker, restauranter og caféer, og her kan man finne moteklær, tilbehør, interiørartikler, leker, kosmetikk mm. I tillegg finnes hypermarkedet Carrefour i bygningen. Handlesenteret tilbyr også gratis Wi-Fi, og har fasiliteter som barneklubb, frisørsalong, minibanker, bank og postkontor. Det er også 11 kinosaler i senteret. De mest kjente motebutikkene i Atlantico er bl.a. Stradivarius, Zara, Women’s Secret, Springfield, Mango og Jack & Jones.

Kontaktinformasjon kjøpesenter Atlántico
Åpningstider: Alle dager kl. 10.00 – 22.00
Adresse: C. Adargoma, 35110 Vecindario
Internet: www.ccatlantico.com

#7 La Ballena – Las Palmas

La Ballena kjøpesenter Las Palmas
Kjøpesenteret La Ballena ligger i sørvestre del av Las Palmas – omlag 6 km vest for gamlebyen Vegueta. Senteret ble åpnet i 1993, og har bortimot 120 butikker, caféer og restauranter. La Ballena har et stort utvalg av motebutikker, og her kan man også handle sko, smykker, parfyme/kosmetikk og vesker. Noen av de mest kjente motemerkene som finnes her er bl.a. Claire’s, Pull & Bear, C&A og Punt Roma. Kjøpesenteret huser også det store supermarkedet Carrefour. Utenfor kjøpesenteret finnes et stort lekeområde for barn.

Kontaktinformasjon kjøpesenter La Ballena
Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00.
Adresse: Carretera General del Norte 112, 35013 Las Palmas
Internet: centrocomerciallaballena.com

#8 Yumbo Centrum – Playa del Ingles

Yumbo Centrum kjøpesenter Gran Canaria
Yumbo Centrum er et stort kjøpesenter som ligger i Playa del Inglés, på sørkysten av Gran Canaria. Senteret ble åpnet i 1982, og har idag mer enn 200 butikker, barer, caféer og restauranter – fordelt på 4 etasjer. Utenfor senteret finnes et stort torg og grøntarealer. Yumbo Centrum har forretninger med salg av moteklær, elektronikk, smykker, dagligvarer, parfymer og souvenirer – bare for å nevne noe. Om kvelden forvandler senteret seg fra å være et handlestrøk til å bli et livlig utelivsområde med utallige barer, nattklubber og underholdningssteder.

Kontaktinformasjon kjøpesenter Yumbo Centrum
Åpningstider: Daglig kl. 10.00 – 21.00
Adresse: Avenida de España, 35100 Playa del Inglés
Internet: yumbocentrum.com

#9 El Corte Inglés – Las Palmas

El Corte Ingles kjøpesenter Gran Canaria
El Corte Inglés er et av de mest berømte varehuskjedene i Spania, og har et stort utvalg av kvalitetsvarer. Varehuset i Las Palmas ligger nær Santa Catalina-parken, og har salg av moteklær for hele familien, møbler, sko, elektronikk, sko, interiør – og mye mye mer. El Corte Inglés i Las Palmas har også et stort supermarked. Varehuskjeden ble grunnlagt i 1940, og har bortimot 60 avdelinger i Spania. Det største varehuset ligger i Madrid.

Kontaktinformasjon kjøpesenter El Corte Inglés Gran Canaria
Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 09.30 – 21.30. Søndag stengt.
Adresse: Avenida Mesa y López 15, 35007 Las Palmas
Internet: www.elcorteingles.es

#10 Centro Comercial El Mirador – Jinamar

El Mirador kjøpesenter  Gran Canaria
Kjøpesenteret El Mirador er det største på Kanariøyene og åpnet i november 2010 og har tilsammen 123 butikker – fordelt på 2 etasjer. Det finnes i tillegg flere caféer og restauranter. Kjøpesenteret befinner seg 14 km sør for Las Palmas og 43 km nordøst for Playa del Inglés. El Mirador ligger nesten inne i Las Palmas, så man bør eventuelt dra dit hvis man skal tilbringe en dag i Las Palmas. Det er det beste shoppingsenteret på hele øya, de har til og med Primark for de som syns at det er gøy. Senteret tilbyr besøkende et bredt utvalg av varer, og man finner bl.a. motebutikker, sportsforretninger, hypermarked, frisør- og skjønnhetssalong, parfymeri og lekebutikk. De mest kjente motemerkene som senteret fører er Zara, Mango, Bershka, Stradivarius, Women’s Secret, H&M og Jack & Jones. Fra kjøpesenteret har man flott utsikt over Atlanterhavet.

Kontaktinformasjon kjøpesenter El Mirador
Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00
Adresse: Centro Comercial El Mirador, Autovia GC-1, Salida 5, 35220 Jinamar
Internet: www.ccelmirador.com

#11 Ikea – Telde

IKEA Telde Gran Canaria
Ikea, Telde (ved motorvei GC-1, avfart 7B). Møbelhuset ligger i Telde kommune i næringsområdet La Mareta, tett ved motorvei GC-1 og ved siden av supermarkedet Alcampo et stykke sør for Las Palmas.


Kart over kjøpesentre Gran Canaria


Trenger du leiebil til ferien på Gran Canaria?

Du kan sjekke pris fra alle de store leiebilselskapene i Spania ved å bruke skjemaet under. Alt i et enkelt søk.Nyttige linker om Gran Canaria
Gran Canaria Ferie
Bilutleie tips
Gran Canaria Internasjonale Lufthavn
11 Topp aktiviteter for barn på Gran Canaria
Restauranter Gran Canaria
Gran Canaria klima
Uteliv Gran Canaria
Shopping på Gran Canaria
Opplevelser og aktiviteter på Gran Canaria
Norske skolen Gran Canaria
Sjømannskirken på Gran Canaria
Leiebil Gran Canaria
Leiebil Gran Canaria Flyplass
15 Tips for billig leiebil på Gran Canaria
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania

Tags: , , ,