11 Reisetips – Hvordan reise billigere i Spania

Reise Spania Reisetips

Skal du til Spania, men har en slunken reisekasse? Mange tror at reise i Spania er dyrt, men det trenger det nødvendigvis ikke å være! Man må bare vite om triksene for hvordan man kan reise billigere! Her tar vi for oss reisetips om hvordan reise billigere i Spania.


Med uberørte strender, pulserende uteliv, og byer fulle av kultur og historie, gjør Spania til et perfekt reisemål for alle slags turer. Man regner med at ca 1 million nordmenn besøker Spania i året, og dette gjør Spania til et av de mest populære reisemål for oss nordmenn. Selv om prisene i Spania er langt lavere enn i Norge, er det de de mest besøkte turistområdene høyere priser enn hva du finner i områder hvor det ikke er like mange turister.

Vil man ha strandliv er det populært å reise til turistmagnetene på Costa Blanca, Costa del Sol og Gran Canaria. Shopping og storbyferie finner du i Barcelona og Madrid. Men Spania er så mye mye mer. Spania er et land med kultur, natur, tapas, tyrefekting og flamenco. En kveld i selskap med Spanias signaturdans involverer seriøst fingernemt gitarspill, engasjert klapping og en danserinne som viser en imponerende grad av dramatikk og lidenskap, når hun tramper besluttsomt i gulvet, vifter fyrig med kjolen og kaster seg ut i en eksplosjonsaktig serie av lynraske fottrinn. Opplev det ekte Spania.

Slik reiser du billig til Spania

En ferie i Spania kan bli veldig kostbart, men ikke fortvil, vi tar her for oss sparetips slik at reisen din til Spania blir billigst mulig. Ikke nødvendig å betale mer enn hva man trenger.

1. Reis til Spania i lavsesongen

Vil du reise billigere bør du passe på å reise til Spania når det er lavsesong. På fastlands Spania er det lavseong i vinterhalvåret, mens på Gran Canaria er det høysesong i vintermånedene. Det betyr at det i sommermånedene fra Mai og ut August i populære områder som MalagaCosta del Sol eller AlicanteCosta Blanca er det dyrest.

2. Opplevelser og severdigheter med rabatt

Reisetips severdigheter i Spania
Attraksjoner og severdigheter i Spania har ofte brosjyrer med rabattkuponger, disse finner du tilgjengelig på hotellene, turistkontorer, eller i lokale aviser. Spør derfor resepsjonisten på hotellet ditt eller og kikk i hylla med brosjyrer på turistkonteret i byen du er. Kanskje finnes det en rabatt til akkurat den attraksjonen du har lyst til å besøke?

3. Spis lokalmat utenfor turistområdene

Reisetips lokalmat Spania
Den billigste maten finner du som oftest utenfor turistgatene. Lokale restauranter gir deg også et større innblikk i matkulturen i Spania enn i de typiske turistrestaurantene, og kvaliteten er ofte langt bedre. Et annet sparetips er å kjøpe mat i den lokale matbutikken, og tilbrede den selv. Man sparer mye ved å ikke spise ute hver eneste dag.

4. Kjøp et spanskt SIM-kort

Skal du bli i Spania over en periode kan er et spanskt SIM-kort vesentlig billigere å ringe med sitt eget norske SIM-Kort. Det finnes et norskeid mobilselskap i Spania som heter Masmovil, de har rimelige ringepriser innenlands, og til Norge. Du far kjøpt et SIM-Kort i de fleste varehus, kiosker og mobilbutikker.

5. Bruk og ta ut penger i lokal valuta

I Spania lønner det seg å ta ut penger i lokal valuta istedenfor å betale med bankkort i butikker og restauranter. Det legges ofte til en 3-5% avgift på regningen hvis du bruker bankkortet. Betaler man i lokal valuta istedenfor med euro får man også ofte en bedre vekslingskurs.


Billig reise til Spania

Reisetips Spania6. Bruk travel og reiseapper

Med Maps.me kan du laste ned gratis offline kart på mobilen og bruke GPSen til å navigere deg rundt. Appen, Foodspotting, gir deg oversikt over matretter i området der du er, ikke bare restauranter. Mens Uber kan gi deg billigere og raskere taxiturer fra stedet du befinner deg.

7. Del på utgifter

Reiser du til Spania sammen med noen vil reisen bli vesentlig billigere siden du kan dele hotell, leiebil, taxiregningen på to.

8. Prut når du handler på markedet

Reisetips markeder i Spania
På markedene i Spania er det vanlig og helt forventet at man pruter på prisen. Hvor mye det er vanlig å prute kommer imidlertid an på varen og butikken du besøker. Men ofte kan du spare mye penger ved å prute på både shopping og tjenester.

9. Vær fleksibel med hvilken dag og tidspunkt du reiser

Hvilken dag i uka du velger å reise og hvilket tidspunkt på dagen har mye å si for prisen på fly og hotell. De fleste har fri i helga og derfor er også helga den tiden det er dyrest å reise. Reiser du heller midt i uka vil det ofte være både billigere og mindre trengsel av turister. Helligdager og fellesferier bør også unngås, siden disse dagene er populære dager å reise på. Fly til Spania med avreise tidlig om morgenen eller sent om kvelden er oftest mye billigere.

10. Bruk lokaltransport

Reisetips Taxi i Spania
Selv om taxi alltid vil være det enkleste transportalternativet på reise er det langt fra det billigste! Bruker du lokale busser, ferjer og tog vil du spare mye penger i lengden! Ja det vil ta lengre tid og lokaltransport er imidlertid sjelden den mest komfortable løsningen, men er et godt alternativ hvis man ikke ønsker å bestille leiebil.

11. Billigere leiebil

Det er store prisforskjeller på leiebil i Spania. Billigst leiebil får du ved å bestille bilutleie på internet i god tid innen du reiser til Spania. Et annet godt tips er å bruke en sammenligningstjeneste som henter inn priser fra alle de storste leiebilselskapene i Spania, og gir deg garantert best pris, og et rikelig utvalg av biler i ett enkelt søk. Sjekk selv ved å bruke søkeskjemaet under.


Du kan sjekke pris fra alle de store leiebilselskapene i Spania ved å bruke skjemaet under. Alt i et enkelt søk.Lenker Spania
Bilutleie tips
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania
Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania

Tags: , ,