Attraksjoner og severdigheter i Madrid

10 Topp severdigheter og attraksjoner i Madrid

Severdigheter og attraksjoner i Madrid i Spania. Full av energi og fullpakket med kulturelle severdigheter og attraksjoner, er Madrid en moderne storby som tilbyr en smak av det virkelige Spania. Brede avenyer, museer, monumenter og vakre parker bryter opp byspredning. Her er noe for alle, og vi viser deg de 10 beste ting å gjøre i Madrid.

Video tips – ting å gjøre i MadridLes også severdigheter i Spania og Spanias største turistattraksjoner

10 topp attraksjoner og severdigheter i Madrid

Madrid er en summende by med full aktivitet hele døgnet. Opplev de beste severdigheter og attraksjonene for både store og små i Spanias hovedstad Madrid.

#1 Warner Bros Parque i Madrid

Warner Bros Park i Madrid
Man drar ikke til Madrid med barn uten å besøke temaparken Warner Bros Parque. Selma, Snurre Sprett og Tom & Jerry er fast inventar i parken. Smilende og velvillige fotoobjekter, dansende filmstjerner i levende live og unger, tonnevis av unger med slikkepinner og brus. Vi er i Hollywood boulevard midt i med show, dans, fotografering og parader. Ellers i parken finner man hus i beste Loonytoones stil, fargerike og innbydende. Og ønsker man forfriskninger eller noe å spise finnes det mange kjente barer fra filmens verden.

Superheltenes verden er selvfølgelig ikke glemt, her er attraksjonene enorme, helt supre faktisk. Berg og dalbanene er lange og mange snur i overbevisning om at dette faktisk er forbeholdt Superman, Spiderman og alle de andre heltene fra Warner Bros sine filmer. Den som lar seg lokke, kommer ut med et tilnærmet manisk hormonsjokk i kroppen og stiller seg gjerne i kø en gang til. En opplevelser for hele familien.

Video fra Warner Bros Parque


Kontaktinformasjon Warner Bros Parque i Madrid
Adresse: M-301, Km 15.5, 28330 San Martín de la Vega, Madrid
Internet: parquewarner.com

#2 Faunia Biologiske Temapark

Naturparken Faunia i Madrid
Faunia parken er en flott naturpark å ta med barna og familien, og nyte dagen. Den biologiske temaparken Faunia er den største i sitt slag i Europa, og her finnes en tropisk jungel og Middelhavs-skog til eksempler på arktiske og antarktiske økosystemer. Naturparken er inndelt i 13 områder med hvert sitt tema, som til sammen representerer store deler av verdens biologiske mangfold. Noen av dyrene man kan oppleve i Faunia, er keiserpingviner, tigerfisk, sjøløver, pelikaner og gauper. Parken har ogsa en interaktiv kino – Naturactiva.

Video fra Faunia parken


Kontaktinformasjon Faunia
Åpningstider: Mandag – fredag kl. 10.00 – 18.00. Lørdag – søndag kl. 10.30 – 19.00.
Adresse: Avenidas de las Communicades 28. Madrid
Internet: www.faunia.es#3 Museo del Prado – Pradomuseet i Madrid

Museo del Prado i Madrid
Pradomuseet ( Museo del Prado ) er spanias nasjonalmuseum, og ble åpnet i 1819. Det er det mest prestisjefylte museet i Madrid, og ligger like ved Retiroparken som er en vakker del av Madrid. Her finner man blant annet noen av El Grecos, Goyas og Velázquez’ mesterverk. Også berømte kunstnere fra andre europeiske land er representert her, bl.a. Rafael og Rembrandt. Byggingen av museet ble bestilt av Carlos III i 1785, og oppdraget gikk til arkitekten Juan de Villanueva. I dag eier museet mer over 8000 malerier, men på grunn av plassmangel er bare 2000 på utstilling om gangen. Pradomuseet er et av verdens mest kjente, mest besøkte og mest verdifulle kunstmuseer. Den vakre museumsbygningen er en severdighet og attraksjon i seg selv.

Kontaktinformasjon Pradomuseet
Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 20.00. Søndag kl. 10.00 – 19.00.
Inngangspris: 6 Euro
Adresse: Paseo del Prado, s/n, 28014 Madrid
Internet: www.museodelprado.es

#4 Retiroparken i Madrid

Parque del Retiro i Madrid
Denne frodige parken er på 142 hektar ligger sentralt i Madrid, og var tidligere en privat hage som ble anlagt allerede i 1631, eiet av Philip IV. Parken ble åpnet for allmennheten i 1800, og her finner man bl.a. en vakker kunstig innsjø, fontener, skulpturer og flott arkitektur. Parken ligger i sentrum av Madrid, rett bak Prado museet, og er den mest populære og besøkte parken i byen. Man kan spasere på de idylliske stiene, leie båt på innsjøen eller slappe av på et av de hyggelige utestedene under trærne. Det er også en populær plass blant ungdommer som kommer her for å jogge, gå på rulleskøyter, eller spille fotball. Parken har også mange små barer hvor det er mulig å nyte en øl, eller kose seg med litt snacks.

Kontaktinformasjon Retiroparken
Åpningstider: Mandag – søndag kl. 07.00 – 22.00 (i sommersesongen åpent til kl. 24.00).
Adresse: El Retiro Park, Plaza de la Independencia, s/n, Madrid.
Internet: retiropark.com

#5 Catedral de la Almudena

Catedral de la Almudena i Madrid
Catedral de la Almudena ligger ved siden av Det Kongelige Slott og tok godt over 100 år å bygge. Catedral de la Almudena har en særdeles lang tilblivelseshistorie. Katedralen ble planlagt allerede på 1700-tallet, men byggingen kom ikke i gang før i 1883 på grunn av ulike politiske spørsmål. Katedralen ble nemlig ikke offisielt innviet før i 1993, og den ble innviet 15. Juni av Pave Johannes Paul II. Catedral de la Almudena er også kjent for sin moderne, neoklassiske stil som var bevisst for å samsvare med det kongelige slott. Du vil finne en fin blanding av gamle kapell som inneholder blant annet bronse statuer, bronse relieffer, kisten til San Isidro og ulike statuer her. Ved inngangen til katedralen, vil du finne en statue av La Almudena, skytshelgenen til Madrid. Almudena Cathedral er verdt et besøk på grunn av sitt særpreg, sin moderne skjønnhet, og sin størrelse. Katedralen er 104 meter lang, 76 meter bred, og har en stor kuppel.

Kontaktinformasjon Catedral de la Almudena
Åpningstider: Juli og august – daglig kl. 10.00 – 21.00. Ellers i året daglig kl. 09.00 – 20.30.
Adresse: Calle Mayor 90, Madrid.
Internet: www.inspain.org

#6 Plaza de Toros de las Ventas – Tyrefektingarenaen i Madrid

Attraksjon i Madrid Plaza de Toros de las Ventas
Tyrefekterarenaen Plaza de Toros de las Ventas ble bygget i 1929, og regnes som Spanias mest betydningsfulle. Den er også landets største, med en publikumskapasitet på 25.000. Arenaen ligger i en imponerende bygning som er laget av rød murstein og keramikk fliser. Årets mest populære periode for tyrefekting i Madrid er månedene mai og juni. Da arrangeres bl.a. den berømte San Isidro-festivalen, som samler verdens beste tyrefektere. Det arrangeres kamper hver dag i 20 dager. På nordsiden av arenaen ligger Museo Taurino. Dette er et lite museum med gratis inngang som tar for seg historien til tyrefekting. Guidet omvisning på Plaza de Toros de las Ventas starter hver halvtime.

Kontaktinformasjon Plaza de Toros de las Ventas
Åpningstider: Alle dager kl. 10.00 – 14.00.
Adresse: Calle de Alcalá, 237, 28028 Madrid
Internet: www.las-ventas.com

#7 Thyssen Bornemisza Museet

Thyssen Museet i Madrid
Kunstsamlingen som består av 800 malerier og skulpturer og presenterer både klassisk og moderne kunster, er satt sammen av Baron Heinrich Thyssen-Bornemisza og hans sønn Hans Heinrich. Etter å ha lånt samlingen i ni år, kjøpte Madrid den i 1993. Her vil finne malerier fra flere av de gamle kunstnerne, som Picasso, El Joven, Gauguin, Monet, Renoir, Durero ,Van Gogh, Gauguin, Kirchner, Dalí, Miró og Juan Gris.

Kontaktinformasjon Thyssen Bornemisza Museet
Museet er stengt på mandager.
Adresse: Palacio de Villahermosa, Paseo del Prado 8
Internet: www.museothyssen.org

#8 Plaza Mayor i Madrid

Plaza Mayor i Madrid
Plaza Mayor er Madrids samlingspunkt og ligger midt i sentrum av byen, kun få minutters gange fra Puerta del Sol.
Plassen som er omgitt av vakre bygninger, ble offisielt innviet i 1620.. Plassen er for det meste omringet av bygninger med balkonger og måler 120 x 90 meter. Midt på plassen står det en statue av Felipe III. I løpet av historien er Plaza Major blitt brukt til festivaler, tyrefekting, kroning av konger, offentlige henrettelser og andre arrangementer. I dag er det en populær møteplass blant turister så vel som spanjoler og plassen brukes ofte til kulturelle arrangementer. Restauranter, barer og butikker ligger i bygningene rundt, og om sommeren er det alltid stor aktivitet her.

Kontaktinformasjon Plaza Mayor
Adresse: Plaza Mayor, 28012 Madrid
Internet: www.madrid.es

#9 Palacio Real – Det kongelige slottet i Madrid

Palacio Real i Madrid
Det kongelige slott (Palacio Real) er en av de mest populære severdighetene i Madrid. Slottet er et storslått skaperverk som ble bestilt av Philip V, som gav oppdraget i å tegne det til de italienske arkitektene Giambattista Sacchetti og Francesco Sabatina. Det ble oppført i perioden 1738 – 1764 etter tegninger av de italienske arkitektene Giambattista Sacchetti og Francesco Sabatina. Dagens slott ble bygget for å erstatte Alcázar slottet fra middelalderen, som brant ned i 1734. Bygget ble påbegynt i 1738 og avsluttet 26 år senere i 1764 under regime av Carlos III.

Palaceo Real er en renessansebygning i italiensk barokkstil, bygget i granitt. Slottet er 140 meter langt og inneholder hele 2800 rom. Omlag 50 rom åpne for publikum, og her kan man bl.a. se den imponerende tronsalen samt utstillinger av kongelige rustninger. Slottet ble sist brukt som hjem for de kongelige i 1931, så i dag er de fleste rommene åpne for publikum. Rommene som er stengt for publikum brukes til statlig virksomhet. Slottet er 140 meter langt, har 870 vinduer og 2800 rom.

Kontaktinformasjon Palacio Real
Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 09.00 – 18.00. Søndager kl. 09.00 – 15.00.
Pris: 9 Euro med guide og 8 Euro uten
Adresse: Plaza de Oriente 248-7404, Madrid.
Telefonnummer: +34 914 548 800
Internet: www.patrimonionacional.es

#10 Santiago Bernabeu – Hjemmebanen til Real Madrid

Santiago Bernabeu i Madrid
De fotballfrelste bør absolutt få med seg et besøk på Real Madrids hjemmebane, Santiago Bernabeu Stadion. Santiago Bernabeu ble innviet i 1947, og er hjemmebanen til Real Madrid fotballklubb. Stadionet har en kapasitet på 75342 tilskuere og er verdensberømt på grunn av Real Madrids suksess opp gjennom historien. Stadionet er oppkalt etter klubbens gamle klubb president Santiago Bernabeu som hadde visjonen om å bygge stadionet. Når det stod ferdig i 1947 var stadionet det mest moderne i Spania, og har siden den gang hatt mange utvidelser og forbedringer.

Santiago Bernabeu huser også Real Madrids eget fotballmuseum, der man kan bli kjent med den verdensberømte klubbens historie. Det er også mulig å få en guidet omvisning der man bl.a. kan få se klubbens imponerende premiesamling.
Planlegger man besøket godt, kan man kanskje også få med seg en av Real Madrids hjemmekamper.

Kontaktinformasjon Santiago Bernabeu
Åpningstider: Mandag – lørdag kl.10.00 – 19.30, søn- og helligdager kl. 10.00 – 18.30.
Adresse: Concha Espina 1, Madrid
Internet: www.realmadrid.com

Kart over severdigheter i Madrid
Du kan sjekke pris fra alle de store leiebilselskapene i Spania ved å bruke skjemaet under. Alt i et enkelt søk.Nyttige linker om Madrid
Madrid
Severdigheter og attraksjoner i Madrid
Fornøyelsesparker og dyrehager i Madrid
Uteliv i Madrid
Hotell i Madrid
Leiebil i Madrid
Restauranter i Madrid
Klima i Madrid