10 Topp plasser du må besøke Denia Spania

10 Topp plasser du må besøke i Denia i Spania

Hvis du skal besøke Denia, er det noen steder du ikke bør gå glipp av. Denne byen som også er hovedstaden i Mariana Alta, har en imponerende historie, vakker natur, historiske bygninger, museer, et hav av opplevelser og aktiviteter, samt verdensberømte fiestas. Denia har virkelig noe å tilby for alle, både store og små. Vi skal her ta for oss ti topp steder å besøke når du er i Denia i Spania.


Denia ligger på nordkysten av Alicante provinsen. Valencia ligger 110km nordover og Alicante 120 km sørover, begge har internasjonale flyplasser. Denia er preget av ett kupert landskap med klipper som stikker helt ned til sjøen. Her finner du utallige små viker, bortgjemte strender, og noen lengre flotte sand strender. I sør, finner du mer urbane, steinstrender. Drar du videre sørover til området kalt “Les Rotas”, har kysten et villere landskap, med skjulte viker med steinstrender og et fantastisk gjennomsiktig vann. Nordover endres landskapet dramatisk med et område kjent som ” Las Marines” med brede sandstrender med fin gylden sand.

Bli med i Facebook Gruppen: Vi som trives på Costa Blanca

1. Denia Castle, slottet som beskytter byen

Slottet i Denia
Slottet i Denia kan du se fra overalt, slottet troner over byen, og det ser ut som at slottet fortsatt beskytter byen. Hvis du er på slottet vil du nyte en forbløffende utsikt over Denia, Middelhavet og de omkringliggende områdene. Det arkeologiske museet er virkelig verdt et besøk, for å få et inntrykk av den rike historien. Direkte fra slottet vandrer du inn i Denias eldste nabolag – Les Roques, med små gater og hus. Du kan fortsatt føle historien vibrere her. Les Roques fører oss nesten automatisk til neste steg pa listen Calle Loreto

2. Calle Loreto Denias vakreste gate

Gaten Calle Loreto i Denia
Ikke mange byer på kysten kan skryte av en så vakker og autentisk gate, som er full av liv og gir deg den typiske middelhavsatmosfære. Med små tapasbarer og restauranter kan du enkelt trenge et par dager, for å komme deg deg gjennom dem alle. En opplevelse.3. Calle Cavallers, det historiske sentrum

Gaten Calle Cavallers i Denia
Parallelt med gaten Calle Loreto, finner du gaten Calle Cavallers, en av de mest imponerende gatene i det historiske sentrum. Der vil du finne byens etnologisk museum, som ligger i et typisk borgerlig herskapshus bygget i andre kvartal av det 19 århundre. I dette museet vil du finne en utstilling fra gullalderen som kom takket være tørr rosin handel. Inne finner du en samling av klær, arbeids verktøy og redskaper fra den perioden.

Sammen med gaten Calle Major, er det her bevart en del hus i det historiske sentrum, som ble bygget i slutten av det 18 århundre. og i hele det 19. århundre, knyttet til rikdom av borgerskapet, som oppsto rundt den tørre rosin handelen. Etter besøket til gaten Calle Cavallers, kan du fortsette til byens hovedgate bare noen få meter unna.

4. Marques de Campos Street, byens hovedgate

Hovedgaten Calle Marqués de Campo i Denia
Gaten Marques de Campos Street er lett å finne takket være de store lønnetrærne på hver side av gaten. Marqués de Campos Gate kommer fra navnet til Mr. José Campos som har utført store forbedringer for byen, for eksempel åpnet han en gass fabrikk som ga belysning, åpningen av Dénia-Carcaixent jernbanen og åpningen av Port Works Society. Her vil du finne kafeer, restauranter, og butikker. På vei ned, til sjøen, passerer vi en liten gate som fører oss til Plaza Convent som er neste steg på listen.

5. Plaza Convent

Plaza Convent i Denia
Plaza Convent har sitt navn fra det tidligere klosteret som kan kobles til “San Antonio de Padua Church” (bygget i det 17. århundre). Klosteret ser ut til å ha blitt bygget på det som var tidligere Hermitage: Madre de los Desamparados (Jomfru Maria av bostedsløse). I dag er det bare klosteret som gjenstår etter ødeleggelsen forårsaket av den spanske borgerkrigen, en del av klosteret som omkranset terrassen bygget med sandstein og stein mur, samt den utvendige fasaden dekket med ashlar murverk, er de best bevarte ruinene på det nåværende tidspunkt.

6. Esplanade de Cervantes

Shopping Esplanade de Cervantes Denia
Esplanade de Cervantes er som en grønn barriere ved enden av gaten Calle Marques de Campo, parallelt med havnefronten, som en overgang mellom sjøen og byen. Esplanade regnes som en møteplass, og her kan du gå i skyggen av palmene og se pa utsokt håndverk i de mange salgsbodene, og her har man muligheten til å smake på hjemmelagde produkter. Og dette bringer oss videre til fiskernes nabolag.

7. Baix la mar

Baix la mar i Denia
Dette stedet i Denia har sjøfarts opprinnelse. Dens forhold til havet har vært nærværende i denne delen av Dénia siden sjømenn og fiskere alltid har levd her omgitt av lagrene og maritim handel. Bygningene og dagens urbane bilde av “Baix la mar” stammer fra det 19. århundre, selv om en del av dette området ble okkupert av araberne som kalte det “raval de la mar” eller det maritime området. Av de fire byområdet i den islamske perioden, var maritim barrio mest sannsynlig det viktigste av de tre siden den ble plassert ved siden av havet og direkte knyttet til havnen.

8. Las Marinas strand området

Strender Las Marinas i Denia
Du finner mer enn 16 kilometer med vakre og gode tilgjengelige strender. De fleste av dem med en fin sand og alle tilganger du måtte trenge. Denia er en kystby, historisk den er kjent som Harbour City. Blant de mest attraktive stedene på Costa Blanca, er Denia også en meget viktig havn med fire Sport Marinas og fergeforbindelser til Balearene.

9. Sports Marinas

MARINA I DENIA
Denia har også en av Europas mest populære marinaer, og tilbyr internasjonal trafikk, en ypperlig beliggenhet for korte og lange vintersturer. I løpet av de siste femten årene, ble tilbudet forsterket av tre private marinaer. Siden vi er på den nordlige delen av Denia, finner vi først Marina El Portet (med 484 fortøyninger), nord molo, også med et fritidstilbud, som inkluderer, barer, restauranter og Nautical butikker. Utvidelsen av nettopp denne Marina av dette året, og byggingen av Marina Varadero Port (med 8 fortøyninger for superyachter opp til 60m).

10. Restauranter i Denia som er verdt et besøk

Restaurant El Bravo Denia
Er man i Denia er det et hav av gode tradisjonelle spanske restauranter. Et restaurantbesøk for å smake på det autentiske spanske gastronomiske kjøkken bør så absolutt inkluderes i timeplanen. Noen gode restauranter som anbefales er Las Bairetas Denia, El Bravo, og Republic. Spesielt tapas er populært, men vil man smake dem slik spanjolene selv foretrekker dem, skal man også gå dit spanjolene selv går. En god regel er at jo nærmere turistområdene en restaurant ligger, jo mer påvirket av dette er den. Både menyen og prisen vil da være tilpasset dette. Er man i Denia er det spanske restauranter som gjelder, og som garantert vil gi deg den beste smaksopplevelsen.

Trenger du leiebil til ferien i Denia?Denia – Gode tips og lenker
Uteliv i Denia
Restauranter i Denia
Shopping i Denia
Strender i Denia
Severdigheter i Denia
Klima i Denia
Leiebil i Denia
Leiebil Alicante tips
Leiebil Alicante erfaringer
12 Tips for billig leiebil i Alicante
Alicante Provinsen
Costa Blanca i Spania
Severdigheter Costa Blanca
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania
Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania