Reisetips Mallorca i Spania

Mallorca

Mallorca er en av de mest populære reisemål for oss nordmenn i Spania, og her finner du restauranter og tapasbarer med en fantastisk stemning, grønne olivenlunder, turkist hav, høyreiste klipper, fantastiske sandstrender og et hav av severdigheter og attraksjoner for hele familien. Her tar vi for oss alt du trenger vite om Mallorca i Spania.

Øya Mallorca er et velkjent turistmål og mange turister kommer dit for å sole seg på de mange fantastiske strendene. Økonomien er siden 1950 tallet hovedsaklig basert på turisme fra Europa. Mallorca er en av øyene i øygruppen Balearene som ligger i Middelhavet like utenfor kysten av Spania. Hovedstaden på øya er Palma, som også er hovedstad i regionen Balearene. Øya ligger rundt 170 km fra Barcelona på fastlandet, og har en befolkning på rundt 861430.

De Baleariske øyene (på spansk, Balearene) består av de fire øyene Mallorca, Menorca, Ibiza og Formentera (som er en liten øy som ligger synlig like utenfor Ibiza sørkyst). Tilhører Spania, samlet er de de mest populære turistmålene i Europa, om ikke verden.

Fordelen Mallorca har, er at det bare er en to timers flytur fra de fleste store europeiske hovedstader (London, Berlin, Frankfurt, Paris, Milano, Zürich), og er en fem timers fergetur fra Denia og fem timer på hurtigfergen fra Barcelona begge på kysten av fastlandet Spania.

Video om MallorcaØyens navn kommer fra en gammel latinsk setning “insula maior” som betyr “større øy”, da Mallorca er den største øya i hele Spania. Gradvis ble uttrykket feilstavet og øya ble kjent som Mallorca. Britene kaller ofte øya Majorca, mens alle andre kaller det Mallorca – det ser ut til å være ingen grunn til dette annet enn den britiske kjærligheten til bokstaven J, heller enn L!

Mallorca er verdenskjent for sin elegante og gode vinsmakingvin. Den røde sortvinen består hovedsakelig av Manto Negro, Sauvignon, Syrah Monastrell, Merlot og Tempranillo. Det hvite varianten består av Prensal Blanc, Chardonnay, Moscatel, Macabeo og Parellada. Den beste vinregionen på øya er Bodega. Det beste kjøttproduktet på Mallorca er sobrasada pølse, som har vært en tradisjonell delikatesse på øya i århundrer. Kjøttet som blir brukt ved å lage disse pølsene er svinekjøtt.

Reisetips Mallorca

Her tar vi for oss alt du trenger vite av reisetips om severdigheter, restauranter, uteliv, strender, shopping, klima og mye annet på Mallorca.

Severdigheter på Mallorca

Topp Severdigheter MallorcaMallorca er fylt med turistattraksjoner som middelalderkirker, gamle slott og kunstmuseer. Gleden av Mallorca er en kombinasjonen av kultur og natur. På samme dag besøker du den strålende gotiske katedralen i hovedstaden, og deretter kan du sole deg på en uberørt strand. Spaser gjennom den middelalderske landsbyen Alcudia, og bli inspirert av et kloster fra det 15. århundre eller slapp av i den glamorøse badebyen Puerto Portals. Med så mange severdigheter pakket inn i denne idylliske øya, vil turistene ha mange grunner til å bo her for en ukes ferie eller lenger. Her tar vi for oss de beste severdigheter, attraksjoner og ting å gjøre på Mallorca i Spania. Passer perfekt som en guide når du skal planlegge din ferie med familien og venner på Mallorca. Les mer om severdigheter Mallorca

Strender på Mallorca

Beste strendene MallorcaDet er totalt 262 strender på Mallorca med en total lengde på 50 km. Her tar vi for oss de beste strendene på Mallorca, alt fra små private viker til giganstiske sandstrender med alt av fasiliteter. En strandguide til Mallorca beste strender, inkludert de beste strandbarene og restaurantene, samt informasjon om aktiviteter og vannsport. Det finnes alltid nye gode strender å oppdage, og selv om du har vært på Mallorca mange ganger, finnes det helt sikkert noen strender du ikke har besøkt. Minst 65 av rundt 262 tilgjengelige strender er helt uberørte. Noen av disse kan nås lettvint og andre er gjemt bort og kan kun nås til fots eller med båt. En av fordelene ved å være på en øy er at når det blåser nordavind og er dårlig vær på strendene i nord så skinner solen på strendene i sør, og vica versa. Les mer om strender Mallorca

Shopping på Mallorca

Shopping i PalmaPalma de Mallorca er et glimrende sted å handle, og skal du virkelig shoppe kan du gjøre alvor av det i Palma. Her finner du de beste handlegatene, kjøpesentrene og markedene, noe for en hver smak, og skulle dekke de fleste sitt shoppingbehov. De viktigste områdene for shopping foregår i Avinguda og Jaume III i tillegg til Passeig des Born. Dette er shoppingområdet for dee trendy og fasjonable. Selv om Avinguda Jaume III ikke er mer enn 30 år, har denne avenyen blitt en av Palmas mest elegante. De store avenyene rundt Plaza España rommer alt fra lokale kuriositetsbutikker med tinnsoldater til spesialister på serranoskinke. Kvinner som er ute etter klær, går gjerne til det store Corte Inglés, hvor Mango, Zara, Beschka, Stradivarius, Women’s Secret og alle de andre butikkene ligger på rekke og rad. Les mer om shopping Mallorca

Leiebil på Mallorca

Trenger du leiebil til ditt opphold på Mallorca er det lettest å bestille den for henting når man lander på flyplassen på Mallorca. Da kan man enkelt returnere den når man reiser tilbake til hjemlandet, og man slipper alternativ transport til og fra flyplassen. I de fleste tilfeller er dette rimeligere enn å bruke små lokale leverandører på Mallorca. Du kan enkelt sjekke og sammenligne priser på leiebil på Mallorca selv ved å bruke søkeskjemaet som du finner under. Eller du kan lese mer om leiebil på Mallorca


Restauranter på Mallorca

Restaurant Tristan MallorcaSkal du på ferie til Mallorca og trenger noen tips til gode restauranter i fantastiske omgivelser? På Mallorca finner du alt fra små lokale godbiter til store internasjonale restauranter. Oversikt over gode restauranter på Palma de Mallorca, fra små lokale restauranter med et par stoler og bord på fortauet, til ekslusive restauranter av høy klasse. Palma de Mallorca har flere restauranter med Michelin-stjerner, dersom man er på jakt etter en skikkelig gourmetopplevelse. Skal du ut å spise på Mallorca er denne listen et godt utgangspunkt for et herlig måltid med venner og familie. Les mer om restauranter Mallorca

Uteliv på Mallorca

Beste uteliv MallorcaUt på byen på Mallorca og trenger tips til de beste puber og diskoteker for en flott kveldt på byen med venner og familie? Det er mange flotte steder på øya for å nyte en livlig kveld på byen, og her vår guide til de beste områdene for uteliv på Mallorca. Mallorca hovedstad Palma de Mallorca har forskjellige områder kjent for sitt natteliv – uansett hva ideen om en god natt ute kan være. Restauranter, barer og nyte live musikk er alle en del av byens pulserende sosiale scene. Et populært område etter mørket er La Lonja, distriktet oppkalt etter det praktfulle, gotiske, tidligere maritime børsen i det 15. århundre som ligger i hjertet av Palma de Mallorca. Det er en labyrint av trange gater fylt med restauranter, kafeer og barer. Det er hjemmet til den intime Jazz Voyeur Club for levende musikk og en god atmosfære. Abaco Cocktailbar som ligger i et palass fra 1500-tallet med frukt- og blomstermotiver, klassisk musikk, men stedet er et must-see for besøkende til byen. Les mer om uteliv Mallorca

Klima på Mallorca

Klimaet MallorcaMallorca er den største av Balearene, og har middelhavsklima med milde vintre og varme og solrike somre. Mallorcas klima og temperaturer har bidratt til å gjøre Palma de Mallorca til et av nordmenns favorittdestinasjoner i Spania. Mallorca kan du trygt oppleve når som helst på året, men vil du ha sol og strandliv kommer du i perioden April til Oktober Kuldegrader er veldig sjeldent. Høysesongen på Mallorca er juni til august. Her tar vi for oss alt om klimaet på Mallorca måned for måned gjennom hele året. Les mer om klima Mallorca

Fakta om Mallorca

Hovedstaden: Palma de Mallorca
Offisielt språk: katalansk, spansk
Areal: 3.622 km² (Inkludert offshore øyene)
Kystlinjen: ca. 550 km
Høyeste punkt: 1.445 meter (Puig Major)
Landskode: +34
Valuta: EUR
Tidssone: MEZ (DST ved utgangen av mars til slutten av oktober)
Netspenning: 220 V, 50 Hz

Kart over MallorcaTopp Severdigheter Mallorca

Severdigheter Mallorca

Severdigheter på Mallorca i Spania. Det er så mange fantastiske attraksjoner og ting å nyte på Mallorca i sommerferien, og vi har satt sammen en liste for deg av våre favoritt ting å gjøre – slik at du ikke går glipp av noe. Alt du trenger vite om severdigheter på Mallorca.

Mallorca er en nydelig middelhavs øy med vakkert vær, fantastisk natur og deilig mat. Den største av Balearene, Mallorca er en del av Spania, men har et mer robust landskap. Steinete fjell og frodige skogkledde åser faller bratt ned til sjøen. Langs den pittoreske kystlinjen tilbyr Mallorca dramatiske klipper, oppsiktsvekkende utsikter, og uberørte viker som glitrer med krystallklart vann.

Video severdigheter på MallorcaTuristene er også glade i de historiske byene og de sjarmerende landsbyene, fylt med turistattraksjoner som middelalderkirker, gamle slott og kunstmuseer. Gleden av Mallorca er en kombinasjonen av kultur og natur. På samme dag besøker du den strålende gotiske katedralen i hovedstaden, og deretter kan du sole deg på en uberørt strand. Spaser gjennom den middelalderske landsbyen Alcudia, og bli inspirert av et kloster fra det 15. århundre eller slapp av i den glamorøse badebyen Puerto Portals. Med så mange severdigheter pakket inn i denne idylliske øya, vil turistene ha mange grunner til å bo her for en ukes ferie eller lenger.

Beste attraksjoner og ting å gjøre på Mallorca

Her tar vi for oss de beste severdigheter, attraksjoner og ting å gjøre på Mallorca i Spania. Passer perfekt som en guide når du skal planlegge din ferie med familien og venner på Mallorca.

Kystlinjen Calvia et spektakulært og robust landskap

Kystlinjen Calvia Mallorca
Kystlinjen Calvià strekker seg 50 kilometer med klipper og bukter, og dette området har mange flotte strender og fjerntliggende øyer. En av de vakreste strendene er Cala Vinyes, en liten sandstrand med rolig vann ideelt for bading. Her er det parasoller og solsenger til leie, men stedet har ingen offentlige toalettfasiliteter.

Playa de Palma Nova er en prisbelønt strand med utmerkede fasiliteter (offentlige toaletter, tilgjengelig for funksjonshemmede, dusjer, parasoll og solseng utleie). Badevakter og et spillområde for barn. Rolig vann gjør denne stranden populær blant familier, pluss det er rikelig med plass til å spre seg ut.

Palma Nova Beach er en sandstrend som strekker seg nesten to kilometer. Stranden er også flott for vannsport og dykking. Andre strender langs kysten av Calvia inkluderer Playas Paguera, en urban strand med offentlige anlegg og Cala de Santa Ponsa, en ekspansiv strand med en yachtklubb, parasoll og solsenger og et turistkontor. Les mer om strender på Mallorca

Fiskehavnen Cala Figuera på Mallorca

Fiskehavnen Cala Figuera Mallorca
Fiskehavnen Cala Figuera ligger langs en fantastisk kystlinje med rolige turkise farvann, og er en sjarmerende fiskerlandsby med en avslappet atmosfære. Byens hvitkalkede hus er gruppert rundt en åsside som når vannkanten. Her tar mange lokale fiskere seg av sin daglige oppgave å reparere nett. Tidlig om morgenen kommer dagens ferske fangster til havnen, klar til å bli solgt på markedet og deretter tilberedt i deilige sjømatretter. Som forventet av en kystby, tilbyr Cala Figuera et stort utvalg av sjømatrestauranter som serverer fersk lokal fisk. Langs havnen følger en naturskjønn tursti vannkanten og fører deg deretter opp i klippene. For strandelskere er det populære reisemålet Cala Santanyi kun fire kilometer sør for Cala Figuera. Godt tilbaketrukket er denne uberørte sandstranden verdsatt for det rolige, krystallklare vannet. Mange besøkende liker å svømme, snorkle og dykke her.

Den koselige lille byen Petra på Mallorca

Kirken Iglesia de San Pedro Mallorca
Petra er en rolig by 43 kilometer fra Palma de Mallorca og er oppført som et eiendom av kulturell interesse. Det viktigste severdigheten i Petra er klosteret der Friar Junípero gikk i skole. Byen har også et utmerket museum som illustrerer livet og arbeidet til Friar Junípero Serra, som ble født i Petra. En annen hyllest til den berømte misjonæren er festivalen som holdt hvert år den tredje søndag i september. Andre interessante monumenter i Petra inkluderer kirken Iglesia de San Pedro.

Den sjarmerende kunstnerbyen Deia på Mallorca

Monestir de Miramar Mallorca
Plassert i Valle de los Naranjos ca 15 kilometer fra Sóller, ligger denne sjarmerende kunstnerbyen på en åsside, omgitt av bølgende åser og duftende sitrusplantasjer. Byens pittoreske steinhus har flislagt tak og grønne skodder, typisk for landlige middelhavsarkitektur. Den berømte poeten Robert Graves verdsatt de idylliske omgivelsene og bodde i byen i mange år. Huset hvor Graves bodde, Ca N’Alluny, er nå et museum som er åpent for publikum. Deià er et herlig sted å utforske og nyte det vakre landskapet. Ta en avslappende spasertur og deretter stopp for et måltid. Byen er kjent for deilig balearisk mat og har flere topprankede restauranter: Michelin-stjerne-restauranten Es Raco d’es Teix, og den prisbelønte El Olivo-restauranten i det luksuriøse Hotel La Residencia, og den romantiske spisesalen Restaurante Sebastian som serverer tradisjonell mallorcansk mat.

Utover det historiske sentrum av Deia er det flere interessante turistattraksjoner. Cala Deia er en liten bukt med en liten strand som er perfekt for svømming. For sensasjonell utsikt og en rolig utflukt i naturen, ta turen utenfor byen til den vakre Monestir de Miramar og Son Marroig Gardens på Carretera de Valldemossa. I disse idylliske omgivelser, finnes det hager som gleder de besøkende med sitt vakre landskapsarbeid, terrasser, paviljonger, fotbroer og pagoder. Klosteret Miramar har fantastiske balkonger med utsikt over de dramatiske klippene og det dype blå havet av kysten.

Artàs – pittoreske historiske byen på Mallorca

Attraksjoner i Artas
Den historiske byen Artà er gjemt i en dal som blomstrer med mandel, oliven og fiken frukthager. Artà-fjellene gir et vakkert bakteppe med de bølgende åsene som strekker seg inn i landskapet. Faktisk kommer Artà sitt navn fra det arabiske ordet for “hage” (jertan). Fra byens sognekirke, Iglesia de Transfiguración del Señor, fører en cypress-skyggelagt aveny deg opp til bakketoppen der en festning og Santuari de Sant Salvador (kapell) står over byen. Her vil du kunne nyte en fantastisk utsikt. Artà har fortsatt resterne av sine gamle voller, som synes å dominere byen, og mange gamle hus, som Na Batlessa, hjem til kommunalbiblioteket. Byen har også en Michelin-stjerne restaurant, Restaurante Andreu Genestra, på Carretera de Palma en Manacor i en nydelig setting med utsikt over landskapet fra utendørsterrassen.

Utenfor Artà er det arkeologiske stedet Ses Paísses, Monasterio de Santa Maria de Bellpuig, det franskiskanske klosteret Sant Antoni de Pádua fra 1700-tallet, og Ermita de Betlem (Hermitage) omgitt av et robust landskap med steinete åser. En annen attraksjon i området er Cuevas de Artá, et system med grotter som inneholder imponerende stalaktitter og stalagmitter.

Portbyen Pollença på Mallorca

Attraksjoner i Pollenca Mallorca
Pollença er kjent for sin travle havn og vakre bukt med sitt fascinerende dype blå hav. I skyggen av Pollença og Calvari-fjellene har den sjarmerende middelalderbyen to viktige kirker. Nuestra Señora de Los Angeles (Vår Frue av Engler) er byens 18. århundre sognekirke bygget på stedet fra en kirke fra 1200-tallet. Herfra fører en trapp på 365 trinn deg opp til kirken Iglesia de Puig del Calvari, med et barokk kapell. Det historiske sentrum av byen ligger bare noen skritt fra strendene. Et populært valg er Port de Pollença. Denne flotte hvite sandstranden har en ekspansiv strandlinje og moderate bølger. Stranden har en yachtklubb, vannsport utleie, offentlige toaletter og dusjer. Parasoller og lenestoler er tilgjengelig for utleie.

Cala en Gossalba er en isolert strand på et fjernt beskyttet sted, tilgjengelig til fots eller med båt. Stranden er en blanding av grus og sand. Både Cala en Gossalba og Port de Pollença strendene er ideelle for dykking.

Omtrent seks kilometer fra Pollença er den gamle fiskerlandsbyen Puerto de Pollença. Herfra går en vakker vei 21 kilometer nordøst til Cabo Formentor mot slutten av en lang, smal halvøy. Det luksuriøse Barceló Formentor Hotel ligger på Cabo Formentor med utsikt over havet. På den andre siden av bukten, etter en 15 kilometer kjøretur langs kysten, finner du utsiktenplassen Mirador de Mal Pas.

Strendene i Llucmajor på Mallorca

Attraksjoner Cala Pi Mallorca
For de som søker en solfylt strandferie, vil Llucmajor være et ideelt valg. Omtrent 25 kilometer sør for Palma de Mallorca, har denne spektakulære stranda på Mallorca kysten mange vakre bukter, strender og klipper. Tårnene fra 16. århundre langs Llucmajor-kysten tilbyr en fantastisk utsikt. Playa del Arenal er en omfattende strand som strekker seg helt til Palma de Mallorca. De nærliggende byene deler samme strand. Det rolige vannet i El Arenal Beach er ideelt for bading, mens en del av stranden er et utpekt surfingområde. Fasiliteter inkluderer en yachtklubb, turistkontor og offentlige toaletter, solsenger og vannsportutstyr er tilgjengelig for utleie.

I et beskyttet område på bunnen av et tidevannsinnløp har Cala Pi Beach en naturlig sjarm til tross for å være omgitt av hoteller og boliger. Cala Pi er en sandstrand med krystallklart vann som er ideelt for dykking. Her kan man leie parasoller og solsenger. Et annet alternativ er den lille bukta ved siden av Cala Blava-eiendommen. Denne stranden er veldig stille og tilbyr oppsiktsvekkende utsikt over Palma Bay. Llucmajor tiltrekker seg også golfere på grunn av sin golfbane og nautiske sportsentusiaster fordi området er utmerket for seiling.

Den nydelig lille byen Sóller på Mallorca

Attraksjoner Soller Mallorca
Sóller ligger i en idyllisk dal, omgitt av vakker natur av olivenlunder og sitrus frukthager som fører ned til sjøen. Den berømte Sóller-toget tar turister på en tur gjennom det nydelige landskapet. Besøkende kan også nå Soller med tog fra Palma de Mallorca. Byen har flere viktige historiske monumenter, inkludert kirken Sant Bartomeu fra 1400-tallet, et monument dedikert til Jesu hellige hjerte og Sa Capelleta-klosteret utenfor Lluc-veien. Utenfor byen, utover Coll de Sóller åssiden, er Alfabia Palace, stedet for en maurisk Viziers residens. Eiendommens flotte hager blomstrer med duftende sitron- og appelsintrær, dagpalmer og bambusplanter. Slottet ble designet i barokkstil og inneholder verdifulle møbler og malerier. Plassert i dalen, har Port of Sóller en pittoresk marina med de grønne åsene som bakteppe. Mange små båter og yachter er fortøyd i marinaen.

Den historiske byen Valldemossa på Mallorca

Attraksjoner Valdermossa Mallorca  
I en pittoresk setting mellom Tramuntana-fjellene og Middelhavet, finner du den historiske landsbyen Valldemossa fylt med sjarm. Bratte gågater og bygninger med gamle steinfasader gir en spesiell atmosfære. Det fjellrike området har frodig vegetasjon, og bakkene fører ned til strender og bukter. Nede i byen finnes en nydelig havn; Valldemossa havn, som fortsatt føles som en liten fiskerlandsby. Turister vil nyte å prøve de ferske sjømat-spesialitetene på de lokale restaurantene.

Hold av tid for å besøke et av områdets severdigheter, Real Cartuja de Valldemossa. Dette praktfulle klosteret ble bygget i det 14. århundre på stedet av en gammel maurisk Alcázar. I mer enn fire hundre år ga klosteret åndelig inspirasjon til de kartusiske munkene som ba og bodde her. Klosteret har hatt mange berømte gjester, inkludert pianisten Frédéric Chopin og romanisten George Sand som tilbrakte vinteren 1838-1839 på klosteret. Paret leide et rom inne i klosteret, og rommet er nå åpent for publikum. I løpet av tiden de bodde her, komponerte Chopin Raindrop Prelude og andre verk, og George Sand skrev hennes berømte bok, A Winter on Majorca. Den ekspansive begrunnelsen til klosteret inkluderer også Palacio Rey Sancho fra det 14. århundre bygget for kong Jaime II.

Den glamorøse kystbyen Puerto Portals på Mallorca

Attraksjoner Puerto Portals Mallorca
Denne eksklusive badebyen på den sørvestlige kysten av Mallorca er et favorittmål for den spanske kongelige familien og andre trendsettere. Den elegante marinaen er fylt med luksusbåter og tiltrekker fasjonable mennesker til yachtklubben, stilfulle butikker, kafeer og restauranter. Med sine dyre butikker og prangende biler (Ferrari og Porsche er vanlige) sett kjørende gjennom byen, føles Puerto Portals som en mindre versjon av Monte Carlo i Monaco. Turister kan spasere opp og ned ved sjøen mens du nyter omgivelsene, og stopper for å handle i designerbutikkene. Gourmetmat er også et populært tidsfordriv på fancy restauranter som Michelin-stjerne restauranten Tristan, samt den mer uformelle Tristan Bistro og Flanigan Restaurant. Mange av kafeene og restaurantene har hyggelige uteplasser for å suge inn middelhavssolen.

Nærliggende finner du Marineland som er en attraksjon for familier med barn. Barn elsker å leke på badeland og se delfiner og sjøløve show. Også i nærheten er Mood Beach Club, som har en vakker strand og en gourmetrestaurant.

Gamlebyen i Alcudia på Mallorca

Attraksjoner Alcudia Mallorca
Omgitt av frodige grønne furuskoger, er Alcúdia en av de mest naturskjønne byene på Mallorca. Denne vidunderlig bevarte middelalderbyen er også kjent for sine interessante historiske monumenter, deilig mat og tradisjonelle festivaler. Byen ble befæstet for å beskytte mot pirater som var en fare i middelalderen. Av de gamle vollene forblir bare Xara- og Palma-portene og Bastion of Sant Ferran. Alcúdia har en flott gamleby med svingete middelalderske gater og palassale renessansshus. Viktige kirker inkluderer Santa Ana og Sant Jaume og barokke kapellet Sant Crist med et bilde av Kristus fra 15. århundre. Alcúdia har også arkeologiske steder ettersom byen ble bygget på stedet til en gammel romersk bosetning. Restene av romerske hus, et forum og et amfiteater ligger sør for kirken Sant Jaume.

Flere interessante turistattraksjoner finnes utenfor byen. For de som liker fugletitting, tiltrekker La Albufera naturpark ved bukta mer enn to hundre fuglearter gjennom hele året. En populær nærliggende kyst destinasjon er feriestedet Puerto Alcudia med sin sandstrand, en stilig strandpromenade og restauranter. Kystlinjen rundt dette området har også mange uberørte viker med krystallklart vann. Yannick & Ben Jakober Foundation er et utmerket moderne og moderne kunstmuseum (åpent for publikum på tirsdag, guidede turer kun etter avtale onsdag til lørdag) Dette museet ligger syv kilometer fra Alcudia i en vakker hageområde med en skulpturpark.

Den kultiverte hovedstaden Palma de Mallorca

Attraksjoner Palma de Mallorca
Den vakre hovedstaden Palma de Mallorca tilbyr den perfekte kombinasjonen av sjøutsikt og kultur. To imponerende monumenter, katedralen og slottet, gir denne byen prestisje til andre hovedsteder i Europa. Den strålende Catedral de Mallorca (La Seo) har utsikt over den gamle havnen. Denne monumentale sandsteinsbygningen daterer seg til 1200-tallet, men ble ikke fullført før 1700-tallet. Den fantastiske gotiske fasaden har skulpturelle dekorasjoner av Guillermo Sagrera. Besøkende vil bli imponert over det indre av katedralen, med sin høyde på 44 meter. Det massive rommet dekker et område på 6 600 kvadratmeter. Flotte glassmalerier med flere rosevinduer (de største datert fra 1370) belyser helligdommen med en eterisk glød. Mye av interiøret ble ombygd av den berømte katalanske arkitekten Antoni Gaudí i begynnelsen av det 20. århundre. I Capilla Real (Royal Chapel) er Gaudís gigantiske baldakin formet som en tornekrone. Capilla de la Trinidad inneholder sarcophagi av kongene Jaime II og III. Fra terrassen på sørsiden av katedralen kan turister nyte en fantastisk utsikt over bukten.

Den formidable Castillo de Bellver fra 1200-tallet ligger på en høyde tre kilometer fra det historiske sentrum av Palma de Mallorca. En bro fører deg inn på slottets gårdsplass, som er foret med romanske og gotiske arkader. Slottet er åpent for publikum og har et historisk museum og kapell.

Andre attraksjoner inkluderer Fundación Pilar i Joan Miró i huset der kunstneren bodde. Dette museet har en utmerket samling av malerier, tegninger og skulpturer av den katalanske kunstneren. For de som foretrekker en lounge ved sjøen, er det nærmeste alternativet nær Miro-stiftelsen på Cala Major. Denne brede sandstranden er veldig populær om sommeren. Andre strender inkluderer Playa de Palma og Playa del Arenal.

Kart over severdigheter MallorcaTrenger du leiebil til ferien på Mallorca?

Du kan sjekke pris fra alle de store leiebilselskapene i Spania ved å bruke skjemaet under. Alt i et enkelt søk.


Mallorca – Gode tips og lenker
Severdigheter på Mallorca
Uteliv på Mallorca
Strender på Mallorca
Restauranter på Mallorca
Shopping på Mallorca
Klima på Mallorca
Leiebil Mallorca Lufthavn
Leiebil Mallorca
Mallorca
Tips om leiebil i Spania
Erfaring leiebil Spania
Spørsmål & Svar om leiebil i Spania
Forbrukerrådets sjekkliste for leiebil i Spania

Hund i leiebiler

Hund i leiebil

Er hunder tillatt i leiebiler? Planlegger du en ferie eller en lang tur i leiebil? Da vil du sørge for at du kan ta med kjæledyret ditt på turen. Som en del av familien er det viktig at også hunden din får bli med på dine reiser. Flertallet av leiebilselskapene vil tillate kjæledyr i sine kjøretøy, så lenge du overholder vilkårene deres, og disse er i stor grad knyttet til å holde bilen ren. For de fleste ansvarlige dyreeiere er dette ikke et problem. Continue reading

Guide til de beste nudiststrendene på Costa del Sol

Beste Nudiststrendene på Costa del Sol i Spania. Costa del Sol er full av livlige og komfortable urbane strender. I tillegg til semi-urban strender, er det noen strender for moro i solen helt uten en tråd. Ca 160 km av Costa del Sol-kysten har for tiden seks nakenstrender som vi vil beskrive nedenfor. Nærmere bestemt er det fire nudiststrender på vestlige Costa del Sol og to nudiststrender på østsiden av Costa del Sol. Continue reading

Parkeringsbot i Spania

Parkeringsbot Spania

Hva skjer hvis jeg får en parkeringsbot i Spania?. Når du kjører bil i Spania kommer det til å være elementer av det ukjente du møter, og et eksempel på dette skjedde med familien min og jeg mens vi brukte vår leiebil i Spania. Vi bodde i et feriehus i Torrevieja, og bestemte oss for å få mest mulig ut av leiebilen vår med kjøreturer rundt i Alicante provinsen. Leiebilen var perfekt for dette; Vår Ford Focus var romslig og komfortabel for hele familien. Continue reading

Beste uteliv Mallorca

Uteliv Mallorca

Uteliv, barer og nattklubber på Mallorca i Spania. Ut på byen på Mallorca og trenger tips til de beste puber og diskoteker for en flott kveldt på byen med venner og familie? Det er mange flotte steder på øya for å nyte en livlig kveld på byen, og her vår guide til de beste områdene for uteliv på Mallorca. Continue reading

Beste strendene Mallorca

Strender Mallorca

Strender på Mallorca i Spania. Det er totalt 262 strender på Mallorca med en total lengde på 50 km. Her tar vi for oss de beste strendene på Mallorca, alt fra små private viker til giganstiske sandstrender med alt av fasiliteter. En strandguide til Mallorca beste strender, inkludert de beste strandbarene og restaurantene, samt informasjon om aktiviteter og vannsport. Continue reading

Reisetips Torre del Mar i Spania

Torre del Mar

Torre del Mar på Costa del Sol i Spania. Torre del Mar er kjent for å ha en av de lengste strendene på Solkysten, den vakreste strandpromenaden, samt et vell av utsøkte fiskerestauranter. I denne byen finnes det et rikt aktivititets tilbud for hele familien, og her tar vi for oss alt du trenger vite om Torre del Mar. Continue reading

Beste restauranter i Torre del Mar

Restauranter Torre del Mar

Restauranter i Torre del Mar på Costa del Sol i Spania. Ut å spise i Torre del Mar, og trenger tips om spisesteder for en herlig smaksopplevelse med venner og familie? Badebyen har et rikt utvalg av restauranter og strandbarer som har spesialisert seg på alle varianter av mat fra havets spisekammer. Her tar vi for oss alt du trenger vite om de beste restaurantene i Torre del Mar. Continue reading

Beste barer og uteliv i Torre del Mar

Uteliv Torre del Mar

Uteliv, barer og nattklubber i Torre del Mar i Spania. Torre del Mar har et godt utvalg av puber og diskoteker, og nattelivet er hovedsakelig sentrert rundt strandpromenaden Paseo Maritimo. Her tar vi for oss alt du trenger vite om de beste barene og nattklubbene i Torre del Mar på Costa del Sol. Continue reading

Beste shopping i Torre del Mar

Shopping Torre del Mar

Shopping i Torre del Mar på Costa del Sol i Spania. Klar for shopping i Torre del Mar, og trenger tips til de beste butikkene, handlegatene, kjøpesentre og markeder? Torre del Mar har det meste, og skulle dekke de fleste sitt shopping behov. Her tar vi for oss alt du trenger vite om shopping i Torre del Mar. Continue reading

Beste attraksjoner i Torre del Mar

Severdigheter Torre del Mar

Severdigheter i Torre del Mar på Costa del Sol i Spania. Det er en rekke spennende attraksjoner og ting å gjøre i Torre Del Mar, alt fra historiske steder til kulturelle opplevelser. Her tar vi for oss alt du trenger vite om severdigheter i Torre del Mar. Continue reading

Beste strender i Torre del Mar

Strender Torre del Mar

Strender i Torre del Mar på Costa del Sol i Spania. Torre del Mar er en av de viktigste turiststedene på Costa del Sol, og ligger i den østlige delen av kysten. Byen er kjent for lange vakre sandstrender, og her tar vi for oss alt du trenger vite om strendene i Torre del Mar. Continue reading

Temperaturer og klima i Torre del Mar

Klima Torre del Mar

Klima i Torre del Mar på Costa del Sol i Spania. Været om sommeren i Torre del Mar er vanligvis veldig varmt med lite eller ingen nedbør. Klar blå himmel er nesten helt garantert. Her tar vi for oss alt du trenger å vite om vær, klima, temperatur, nedbør, soltimer og mye annet i Torre del Mar. Continue reading

Reisetips om Nerja i Spania

Nerja

Nerja på Costa del Sol i Spania. Nerja er en badeby på Costa del Sol, i regionen Andalucia i Spania. Det er det første feriestedet vekk fra Malaga by, som ikke er dominert av store hoteller og ligger attraktivt til ved foten av Sierra Almijara fjellene. Her tar vi for oss alt du trenger vite om Nerja. Continue reading

Beste restauranter i Nerja

Restauranter Nerja

Restauranter i Nerja på Costa del Sol i Spania. Ut å spise i Nerja, og trenger tips om spisesteder for en herlig smaksopplevelse med venner og familie? Med over 300 restauranter tilbyr Nerja alt fra små koselige tapasbarer, til luksus restauranter i verdensklasse. Her tar vi for oss alt du trenger vite om de beste restaurantene i Nerja. Continue reading

Beste attraksjoner i Nerja

Severdigheter Nerja

Severdigheter i Nerja på Costa del Sol i Spania. Nerja er et populær feriested i det sørlige Spania, med vakre strender og en vakker hule, kjent som Cueva de Nerja, som er vertskap for konserter om sommeren. Det er også mange historiske severdigheter, som kapellet Ermita de Las Angustias og kirken El Salvadors. Her tar vi for oss alt du trenger vite om severdigheter i Nerja. Continue reading